Slovenija
13 ogledov

Todorić vabi Debeljaka na sestanek

Debeljak stavi na 1,8 milijarde evrov vredne nepremičnine, “ki so čiste” – so br Žurnal24 main
Mercator je lani posloval z nekaj več kot 30 milijoni dobička. V naslednjih petih letih bo družba za naložbe namenila 700 milijonov evrov. Agrokor vabi na sestanek.

Skupina Mercator je lani imela nekaj več kot 30 milijonov evrov dobička in kar 2,78 milijarde evrov prihodkov iz prodaje, je na tiskovni konferenci predstavila uprava družbe, ki jo vodi Žiga Debeljak.

Ogroženih 2.200 delovnih mest

Sindikat v Mercatorju, ki deluje v okviru ZSSS, je zaskrbljen zaradi morebitnega prevzema s strani hrvaškega Agrokorja. Želijo si stabilnega lastnika, ki bi podpiral razvojne načrte. Po oceni sindikata je ob načrtih Agrokorja v Mercatorju ogroženih 2.200 delovnih mest. (Al. B./STA)

Debeljak je ponovil, da je načrt, da bo družba do leta 2015 imela 4,2 milijarde evrov prodaje, 33 tisoč zaposlenih in sto milijonov evrov dobička.

Za naložbe so v zadnjih petih letih namenili milijardo, za prihodnjo petletko pa napovedujejo za 700 milijonov evrov naložb.

Povedal je, da je zdaj pravi čas za kupovanje družb in da so pri tem zelo fleksibilni.

Debeljak je Todoriću, lastniku Agrokorja, poslal pismo, v katerem je zapisal prijateljsko pobudo o nakupu maloprodajne mreže te družbe. Iz Zagreba so Debeljaku že poslali vabilo na sestanek, ki se bo odvil prihodnji teden v Zagrebu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.