Slovenija
10985 ogledov

Bravo: Peter Prevc na dražbi za svojo čelado iztržil bajen znesek!

Planica 2024, Peter Prevc Saša Despot
Skupaj z današnjo, deseto dobrodelno dražbo so na Valu 202 za otroke iz socialno ogroženih družin, na ta način zbrali že več kot 260.000 evrov.

Val 202 je na dobrodelni dražbi za projekt Botrstvo, ki pomaga otrokom in mladostnikom v materialni stiski, na dobrodelni dražbi za 30.000 evrov prodal podpisano čelado Petra Prevca, s katero je naš zdaj že upokojeni smučarski as v Planici še zadnjič dosegel zmago. Dražba se je pred enim tednom začela z izklicno 10.947 evrov. Prav toliko točk je Prevc zbral na tekmah svetovnega pokala.

Končno ceno 30.000 evrov je prispevalo podjetje Bauhaus. Njihov dražitelj Samo Kupljen je sicer zmagal s ponudbo 24.000 evrov, vendar je za tem svojo ponudbo še zvišal.

"Vsak posameznik, ki da kar koli v dobrodelen namen s srcem, šteje. Ni važno, koliko damo, važen je namen," je po zaključku dražbe dejal Peter Prevc.

Dobitnik dvanajstih kolajn na največjih tekmovanjih, tudi zlate na olimpijskih igrah, prejemnik velikega kristalnega globusa za zmago v skupnem seštevku sezone svetovnega pokala in zlatega orla za čislano novoletno turnejo, rekorder v poletih in idol mladih skakalcev je v Planici čustveno, nepozabno sklenil izjemno kariero. 

V petnajstih letih tekmovanj v svetovnem pokalu je Peter Prevc dvakrat zamenjal opremljevalca smuči, večkrat letno drese, v zadnjih letih pa tako kot celotna reprezentanca tekmoval s čelado, ki jo je krasila podoba orla.t

Za otroke iz socialno ogroženih družin so na Valu 202 na ta način doslej zbrali že več kot 230 tisoč evrov. Rekordni znesek na dražbi še vedno znaša 45 tisoč evrov, dosegli pa so ga dvakrat: za Prevčeve smuči iz šampionske sezone 2016 in za rumeno majico vodilnega, ki jo je na Dirki po Franciji osvojil Tadej Pogačar.

Komentarjev 3
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 12:17 05.april 2024.

    Lepa dejanja športnikov, samo, ko človek ne ve, če je iztrženi denar potem res namenjen dotičnim. Morala bi biti večja transparentnost pri porabi doniranega denarja in bi mogoče tudi ljudje bolj zaupali tovrstnim akcijam.

  • Avatar Antikrist4
    Antikrist4 10:21 05.april 2024.

    Dobrodelne akcije so velik nateg. Vedno se veliki procenti oprimejo tistega, ki se ga ne bi smelo!

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:37 05.april 2024.

    On ni nič iztržil,ampak je podaril.Iztržili so val 202,ki pa se bo ta denar izgubil,kot se je izgubil tisti iz nogometne tekme,3,5 milijona,in druge dobrodelne akcije,pohlep je huda stvar