Slovenija
26 ogledov

Tožbe se množijo

“Pripravljamo vsaj še tri tožbe proti RKS. Eno od teh bomo vložili predvidoma še Žurnal24 main
Rdeči križ Slovenije. Nove tožbe. Varnostnik MZL dal izredno odpoved.
100 tisoč evrov znaša odškodninska tožba Damjana Volfa zaradi trpinčenja na delovnem mestu.

Debeli rtič. “Iz Mladinskega zdravilišča in letovišča (MZL) RKS Debeli rtič je odšel še en človek, ki je dihal zanj in ga soustvarjal. Bil je tudi eden od večjih donatorjev, saj je za potrebe zdravilišča doniral svoje vino,” nam je povedal Damjan Volf, izvršni sekretar sindikata KS 90. Po vseh peripetijah v MZL je namreč izredno odpoved prejšnjo sredo dal tudi dolgoletni varnostnik in receptor.

Kršitve zakonodaje
Kot je pojasnil Volf, je to storil zaradi več kršitev delovne zakonodaje, zaradi katerih so vodstvo Rdečega križa Slovenije (RKS) pozvali, naj jih odpravi, a jih ni. O tem so obvestili tudi delovno inšpekcijo. Med drugim naj bi dolgoletnega varnostnika razporedili v nočno izmeno, čeprav je starejši od 50 let – letos naj bi se upokojil – in se z razporeditvijo ni strinjal. Pred tem pa mu je vodstvo RKS podalo pisna opozorila pred odpovedjo, ker je v javnosti opozarjal na težave, ki jih imajo zaposleni v MZL. “RKS s tem kaže, kakšen odnos ima do zaposlenih. To so grožnje z namenom disciplinirati oziroma utišati zaposlene, ki opozarjajo na težave,” je dodal Volf.

“Presegel zadolžitve”
Janez Pezelj, generalni sekretar RKS, nam je razložil, da je glavni odbor RKS sprejel navodila, kdo lahko posreduje informacije javnosti, in da je zdaj že nekdanji varnostnik presegel svoje delovne zadolžitve.

Poleg Volfa, prav tako nekdanjega zaposlenega v MZL, ki vodstvo RKS toži za odškodnino v vrednosti sto tisoč evrov, je proti RKS, Pezlju in nekdanji vodji MZL vložil tožbo eden od vzdrževalcev. Sindikat pripravlja še vsaj tri nove tožbe proti vodstvu RKS, ena od teh naj bi bila predvidoma vložena še ta teden. Prav tako pa proti nekdanji vodji MZL poteka kazenska ovadba zaradi uničenja listin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.