Slovenija
25 ogledov

Trije na Brnik z dvema limuzinama

Janko Veber Saša Despot
Red. Predsednika vozi ministrstvo, poslance DZ.

Predsednik državnega zbora Janko Veber je v sredo skupaj z dvema poslancema odpotoval na obisk h kolegom v Bosno in Hercegovino. Na brniško letališče, od koder so poleteli v Sarajevo, se niso odpeljali skupaj, ampak je bil Veber odpeljan s svojo limuzino, poslanca Ivan Hršak in Mihael Prevc pa z drugo.

Leteli pa so skupaj

Zakaj takšno neracionalno porabljanje denarja v aktualni krizi? "Predsednik državnega zbora ima na podlagi posebne uredbe status varovane osebe. V okviru varovanja mu prevozno sredstvo – avtomobil z voznikom – zagotavlja ministrstvo za notranje zadeve, članom delegacije pa prevoz zagotovi državni zbor," odgovarjajo v parlamentu na naše vprašanje, ali protokola morebiti ne bi veljalo zaobiti in bi se skladno s pričakovano racionalizacijo in klestenjem nepotrebnih stroškov poslanski kolegi do letališča pač odpeljali skupaj; poslanca Vebru namreč nista nevarni osebi. Na letalu razlik ni bilo – vsi trije predstavniki ljudstva so leteli v ekonomskem razredu.

Čudila sta se tudi poslanca

Državni zbor ima sicer osem službenih vozil, štiri so protokolarna, od tega so trije audiji A6. Slišati je, da sta se ob dejstvu, da na Brnik ne potujejo skupaj – Vebra naj bi morala tam po protokolu člana delegacije celo pričakati – čudila tudi poslanca. Obisk v Sarajevu končujejo danes.

Komentarjev 13
  • suzana.kos 13:43 04.oktober 2013.

    kaj pa načela socialdemokracije pa to... v glavnem, če hočejo, da narod špara vsak dan, naj tudi oni sami začnejo....ali za politično elito krize ni?

  • mph 11:59 04.oktober 2013.

    No, vidiš, tukaj se mi ostali razlikujemo od vas janšistov. Namreč to, kar meni očitaš je lastnost janšistov in sploh ne velja zame, če si kje bral kakšne članke. Sem imel nekje Jankoviča kot rezervnega kandidata za volitve, pa sem ...prikaži več ga sedaj odpisal. Nekaj podobnega za Viranta. Pahor me je spravil najprej k SD, takoj po prvi priliki, ko je prišel na oblast, pa me je spravil proč iz SD. Ne bi rekel, da sem obseden s SDS, jo pa vidim skupaj (oz. predvsem, ker si jo je prisvojil, naredil iz nje svojo partijo) z Majerjem kot vir večine zla v Slo. Vsi ostali skupaj mu niso do gležnjev po malignosti. Ti pa pač obožuješ Majerja, ki je okrog sebe ustvaril osebni kult (Kim se lahko skrije), kjer vas njegove vernike ne omaje prav noben proti dokaz.

  • KOJAK 10:35 04.oktober 2013.

    MA JEBALA VAS SENZACIONALNOST... novica sploh ni novica ampak neko nabijanje. A da so jih peljale LIMUZINE, ma dajte no. Mogoče je čas da se spet lotite novinarstva ne pa pisanja v stilu NOVE in LADY.