Slovenija
389 ogledov

Tudi tožilci omenjajo stavko

Višje sodišče v Ljubljani Profimedia
V primeru neuresničitve odločbe ustavnega sodišča glede sodniških plač do roka, ki poteče 3. januarja, bodo tožilci razmislili o stavki.

Plače tožilcev so vezane na plače sodnikov, zato neustavnost glede sodniških plač velja tudi za njih, je danes za STA potrdila Mirjam Kline, ki začasno vodi generalno državno tožilstvo. Po njenih pojasnilih so v okviru državnih tožilstev oblikovali skupino, ki pripravlja pogoje, kako bodo stavko izvedli.

"Na kakšen način bomo stavkali, nas skupina še ni obvestila, bomo pa izrazili nezadovoljstvo glede neupoštevanja ustavne odločbe," je poudarila Kline. Odločitev skupine glede načina izvedbe stavke pričakujejo do 3. januarja, je dodala.

Tudi tožilci pa v primeru neuresničitve odločbe ustavnega sodišča razmišljajo o seznanitvi pristojnih evropskih organov. Kot je poudarila Kline, pripravljajo pismo, ki ga bodo naslovili tudi na najvišjo evropsko tožilsko institucijo. V pismu bodo izpostavili, da neustavnost glede sodniških plač velja tudi za tožilce in da je imela vlada za odpravo omenjene neustavnosti pol leta časa.

Tuš Odločeno Slovenija Dokončno je počilo, v Tuševih trgovinah bodo v soboto stavkali Zdravniki Slovenija Slovenija Fides: Vlada krši zakon! blagajna trgovina denar Slovenija Sklenjen dogovor, v javnem sektorju plače gor, regres bo izplačan prej

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • atamama 21:01 28.december 2023.

    Morda bi bilo najbolje tožilce dati v skupino ljudi, ki bodo odvisni od svoje produktivnosti in dejanskega dela tudi z vidika oškodovancev. Veliko je prijav kraje po Dolenjskem in Posavju, etična manjšina. In nisem verjel (ker v zidanicah vinček govori) ...prikaži več dokler mi kmet iz okolice NM ni pokazal dopis tožilstva. V dopisu navajajo, da odstopajo od pregona, ker je predmet-telica majhne vrednosti. Ta kmet ima mesečni prihodek cca 1200E, telica vredna 600E. Pa ima ta tožilec obraz zahtevati dodatek?

  • dare326 19:44 28.december 2023.

    Glede na kvaliteto dela, na politično podprto tožilsko in sodno delo bi bilo najboljše, da dajo odpoved.

  • Kmodri_ 16:36 28.december 2023.

    Saj že sedaj z intelektualni lenobo preganjajo zgolj kurje tatove! Vse kar je bolj zapleteno dajo na dno predala...