Slovenija
40 ogledov

Turist, ki je goljufal z muho, lahko ostane brez službe

Poljski gost v hrvaškem lokalu You tube
Ko se je poljski turist, ki je želel pretentati rovinjskega slaščičarja, vrnil z dopusta na Hrvaškem domov, se je video že razširil tudi med njegovimi rojaki.

Poljak, ki ga je rovinjski slaščičar ujel v svojo nadzorno kamero, ko je poskušal na krožnik podtakniti muho, da bi se izognil plačilu, je ob prihodu z dopusta domov doživel hladen tuš. 

PREBERITE ŠE: 


Video se je namreč hitro razširil po spletnih omrežjih tudi na Poljskem, kjer je doma. Po pisanju poljskih medijev gre za Dariuša P., visokega uslužbenca ministrstva za pravosodje, ki dela kot vodja zapora Gožuv na zahodu te vzhodnoevropske države.

Ministrstvo za pravosodje po pisanju poljskih medijev najprej ni želelo komentirati objavljenega posnetka, na katerem naj bi bil njihov uslužbenec, nato pa je njegovo dejanje vendarle ostro obsodilo, uvedlo preiskavo in ga do nadaljnjega suspendiralo. 

Ministrstvo je po pisanju poljskim medijev sporočilo tudi, da se morajo uslužbenci zapora obnašati skladno s profesionalno etiko in prisego tako v delovnem času kot zunaj njega.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Fucky 00:14 23.julij 2016.

    Hvala bogu za nadzorne kamere in internet (YouTube). Tudi če za "demokrate" takšno snemanje in objava na YT ni sprejemljivo, pa je odličen način, da polovi takšne lopove. Človek, ki je sposoben česa takega, nima niti najmanjših moralnih načel in ...prikaži več je sposoben veliko hujših stvari, da ne rečem zločinov! V takih primerih, YEBI zasebnost.

  • Bozidar.Frelih 18:03 22.julij 2016.

    Pojme mesas ti. Tukaj ne govoriva o tem kaj je model naredu in kaj zato zasluzi, ampak o tem, da je posnetek koncal na internetu.

  • b3180966 16:45 22.julij 2016.

    Malce mešaš pojme. Nekaj je tajno snemanje drugo pa je nadzor nekega področja. Če bi veljalo tvoje prepričanje, potem so vse kamere v bankah, trgovinah, muzejih... postavljene nezakonito in njihovi posnetki ne bi veljali kot dokaz npr. kraje na sodišču?<br ...prikaži večr />Za omenjenega v prispevku pa ni v vprašanju le izguba službe. Goljufija je kaznivo dejanje, katero se preganja po uradni dolžnosti. Če bi vse potekalo kot bi moralo, bi moral fasati še obtožnico.