Slovenija
22 ogledov

Ugovarjate lahko le še danes

Dohodnina Boštjan Tacol
Le še danes lahko vložite ugovor na informativni izračun dohodnine, če ste ga prejeli v začetku aprila.

Če je kdo od zavezancev, ki je v začetku aprila prejel informativni izračun dohodnine za leto 2011, ugotovil nepravilnosti ali pomanjkljivosti, lahko le še danes vloži ugovor.

V prvem svežnju, ki so ga z Dursa pospremili na pošto 30. marca, so bili informativni izračuni za dobro polovico od nekaj več kot enega milijona zavezancev. Preostali lahko svoj izračun pričakujejo v začetku junija.

V prvem paketu informativnih izračunov dohodnine običajno ni predvsem tistih zavezancev, ki so uveljavljali vzdrževane družinske člane oziroma so dosegali dohodke iz oddajanja premoženja v najem, dohodke iz dejavnosti ali katastrski dohodek.

Če ne boste ugovarjali, je dokončno

Za tiste, ki so izračune že prejeli, a nanje ne bodo ugovarjali, bodo izračuni veljali za dokončno odmero dohodnine. V tem primeru morajo premalo plačano dohodnino doplačati do 31. maja, v primeru preveč plačane dohodnine pa bodo presežni znesek dobili vrnjen na svoj bančni račun 28. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.