Slovenija
21 ogledov

UKC za zavrnitev Cerkvenikovega zahtevka

Izjeme lahko določijo le ležeči zdravniki ali predstojniki oddelkov. Foto: BOBO Žurnal24 main
Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana sodišču predlaga zavrnitev zahtevka Gregorja Cerkvenika, ki sodišču predlaga, naj ugotovi nezakonitost izredne odpovedi delovnega razmerja.

UKC predlaga, da se zavrne zahtevek za izdajo začasne odredbe. Nekdanji svetovalec direktorice UKC Gregor Cerkvenik je na sodišče vložil tožbo proti UKC, s katero zahteva ugotovitev nezakonitosti izredne odpovedi delovnega razmerja in vrnitev na delo. "Zahtevamo Cerkvenikovo vrnitev na delo, ugotovitev nezakonitosti izredne odpovedi o zaposlitvi in ugotovitev nezakonitosti odredbe, s katero je delodajalec stranki začasno prepovedal delo," je dejal Cerkevnikov odvetnik.

Generalna direktorica UKC Darinka Miklavčič je sredi julija kriminalistom predala primer suma zlorabe položaja. Zoper Cerkvenika, ki je osumljen kaznivega dejanja, so takoj sprožili postopek za odpoved delovnega razmerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.