Slovenija
41 ogledov

Umetna trava jih zafrkava

Petsto tisoč evrov vredno novo igrišče po poplavah kaže žalostno podobo. (Foto: Žurnal24 main
Nogometno igrišče. Travnato preprogo po poplavah čistijo in perejo. Radi bi jo razgrnili nazaj.

“Z umetne travnate preproge čistimo mulj in jo peremo, kakšen bo končni učinek, še ne vemo,” je dejal predsednik Nogometnega kluba Krško Jože Slivšek. “Podobno se je pred časom zgodilo Hrvatom, kjer je veter preprogo dvignil, a jo je nekaj sto ljudi raztegnilo in razgrnilo nazaj,” je o skopih izkušnjah s podobnimi nesrečami povedal Slivšek. “Naša težava je v tem, da je preproga prepojena z vodo in zelo težka, v njej pa sta poleg umetne trave še pesek in plastično polnilo, ki ju bomo poskušali potegniti ven,” je dodal.

“Nekaj metrov trave bo treba nadomestiti z novo,” pa je prepričan župan Franc Bogovič.

Varovanje ni pomagalo
Člani kluba so skupaj s trenerji in predsednikom že v soboto dopoldne začeli novo nogometno igrišče oblagati z vrečami peska. “Naložili smo 2.300 vreč do višine 60 centimetrov, a to za velik poplavni val, ki nas je zajel, ni bilo dovolj,” pravi predsednik kluba, zadovoljen, da jim je uspelo ubraniti vsaj osrednje nogometno igrišče na stadionu. Tam so nogometaši v sredo že odigrali eno tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.