Slovenija
17 ogledov

Umik skiroja

(Foto: Zveza potrošnikov Slovenije) Žurnal24 main
Zaradi neskladnosti se s trga umika skiro Scooter. Zveza potrošnikov Slovenije svetuje, da omenjeni izdelek vrnete, če ga imate doma.

Analiza, ki jo je opravil Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije, je pokazala več nepravilnosti pri izdelku Otroški skiro Scooter Art. 20003. Pri obremenitvi, ki je določena v standardu, pride do zrušitve ročic in ločitve krmilne palice od platforme skiroja. V prostor med prednjim kolesom in okvirjem skiroja je možno vstaviti okroglo palico s premerom pet milimetrov, kar predstavlja tveganje za različne poškodbe prsta. Poleg tega navodila za uporabo in opozorila niso bila prevedena v slovenščino. Zaradi vsega omenjenega je bil izdelek ocenjen kot neskladen in odrejen je bil umik igrače s trga.

Zveza potrošnikov Slovenije opozarja, da omenjenega skiroja, če ga imate, ne uporabljajte. Izdelek vrnite v trgovino, saj ste upravičeni do povrnitve kupnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.