Slovenija
27805 ogledov

V jami blizu Cerknice ujeta tričlanska družina

Križna jama Gašper Modic
Čakajo, da voda upade.

V Križni jami v občini Cerknica je včeraj popoldne zaradi povečane količine padavin ostalo ujetih pet oseb. Po navedbah centra za obveščanje posredujejo jamarski reševalci iz Postojne, Ljubljane in Novega mesta z jamarskimi potapljači in gasilci. Po poročanju Radia Slovenija se je potapljačem uspelo prebiti do ujetih ljudi, ki so v dobrem stanju.

"Jamarski potapljači so prišli do njih. So živi in nepoškodovani, seveda pa nimajo znanja, da bi se vrnili, saj je jama še zalita," je za Radio 94 povedal poveljnik Regijskega štaba civilne zaščite Sandi Curk. Šlo naj bi za dva vodiča in tričlansko družino, ki je odšla na ogled jame, lokalni Radio 94 pa poroča, da so ujeti 2.400 m od vhoda v jamo, nameščeni v bivaku in so v dobrem stanju.

Kot poroča Uprava za zaščito in reševanje, posredujejo jamarski reševalci Jamarskih reševalnih služb Postojna, Ljubljana in Novo mesto z jamarskimi potapljači in gasilci PGD Cerknica, ki razsvetljujejo kraj dogodka in nudijo logistično pomoč jamarskim reševalcem. Reševanje in oskrba sta v teku. Obveščene so vse pristojne službe.

Ujeti bodo jamo lahko zapustili, ko voda upade. Hidrološka napoved je ugodna, je še poročal Radio Slovenija.

Po podatkih centra za obveščanje so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Cerknica razsvetljevali kraj dogodka in nudijo logistično pomoč jamarskim reševalcem. O dogodku so obveščene vse pristojne službe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 20
  • www 11:45 07.januar 2024.

    Sami so sli not, sami naj pridejo ven.

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 11:29 07.januar 2024.

    Notr nej jih pustijo, samo enkrat na teden naj jim po vodi spustijo pir pa sendvič!! Una klošarja od vodičev naj pa začneta uporablajt labradorca in belo palico!

  • rd2dmk2 11:13 07.januar 2024.

    če je šofer avtobusa malo pod gasom ga tole kaj. tukaj pa vodnik je malo čez les pa ga doleti kaj ? verjetno so šli malo vroč selfi delat, pa je šlo neki narobe. al pa ni blo dost razsvetljave ...prikaži več za tisit pocen mobilc. zdej bo pa krasna fotka, pa še maladrenalina z kakšnim uniformirancem. no ja saj majo tile prostovolci vsaj razlog da pobegnejo od likalnika in metle in grejo v naravo eni v gore reševat zasite pod plazom, drugi pa malo pod zemljo. doma pa mulci sami na konzolah?