Slovenija
30 ogledov

V Merkurju o odpuščanju v Mersteelu

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Jutri zjutraj se bosta sestala svet delavcev in sindikat nakelskega Merkurja, smo izvedeli v uredništvu, to pa je potrdila tudi predsednica sindikata Mateja Tavčar.

Po naših podatkih naj bi v prvi točki razpravljali o prihodnosti družbe Mersteel ter o številu zaposlenih v Mersteelu, ki bi utegnili izgubiti delo.

Predsednik uprave Merkurja Bojan Knuplež se bo jutri sicer sestal tudi z bankami in predstavil prvi osnutek sanacijskega programa za rešitev Merkurja. Kot je povedala Tavčarjeva, bo o rezultatih obeh sestankov jutri najverjetneje obveščena tudi javnost. Zaposleni v Merkurju sicer še nimajo konkretnih informacij o odpuščanju, po poročanju Dela pa je presežek ljudi predvsem v administraciji in režiji, pomanjkanje pa v maloprodaji. Knuplež je za Delo prejšnji teden izjavil, da je presežek delavcev od 12 do 15 odstotkov celotnega števila zaposlenih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.