Slovenija
65019 ogledov

Huda nesreča: 37-letni moški umrl, otrok huje poškodovan

Motorne sani PU Maribor
V nedeljo popoldne se je v Hudem Kotu zgodila huda nesreča, v kateri je ena oseba umrla.

Okoli 17. ure se je v Hudem Kotu, na območju Ribnice na Pohorju, zgodila tragična nesreča. Pri vožnji z motornimi sanmi se je smrtno ponesrečil 37-letni moški, otrok, ki je bil z njim na saneh, se je v nesreči hudo poškodoval. 

37-letni moški je v okolici sorodnikove stanovanjske hiše vozil lastne motorne sani. Med vožnjo je, najverjetneje zaradi nekontroliranega pospeška, motorne sani dvignilo v zrak in so poletele dobrih 10 metrov ter trčile v drevo.

V trčenju se je voznik tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl, hudo poškodovanega otroka pa so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. 

Policija bo poročilo o dogodku posredovala Okrožnemu državnemu tožilstvu v Slovenj Gradcu. 

Na območju Policijske uprave Celje so v zadnjih petih letih - poleg omenjene -obravnali še eno smrtno nesrečo voznika motornih sani in posamične nesreče, kje na srečo ni prišlo do hujših poškodb. 

Policija sve voznike motornih sani opozarja, da lahko sani uporabljajo le na za to dovoljenih in označenih območjih. Pri vožnji pa naj bodo skrajno previdni. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Domoljub 20:40 04.december 2023.

    To je zelo močna in nevarna zadeva ,če nimaš izkušenj . Žal se je moralo nekaj narediti ,da bodo začeli razmišljat glede uporabe motornih sani

  • Idioti 20:29 04.december 2023.

    Motorne sanke imajo enak status kot navadne sanke kar se tiče uporabe zemljišč . Ko je sneg gredo lahko povsod , kjer ni ograjeno . To je tudi smisel motornih sani !

  • Idioti 20:26 04.december 2023.

    In bedak od novinarja reče na POPu , da se je potebno voziti s sanmi po poteh ! Ne pozabite na njega , ko boste podeljevali BOB za najbolj bolano izjavo leta !