Slovenija
24 ogledov

Varčujejo, tudi če stane

Karel Erjavec s telefonom Boštjan Tacol
Telefonija. Država naj bi želela posel na vsak način oddati državnemu Telekomu.

Razpis. Vlada je ministrstvom, organom v sestavi in vladnim službam naložila, da morajo do četrtka zmanjšati število naročenih mobilnikov in naročniških razmerij.

Spomnimo, država bi morala novo pogodbo za storitve mobilne telefonije skleniti že ta mesec, a se je Debitel na razpis pritožil, češ da pogoji močno favorizirajo enega od ponudnikov.

Vse poti vodijo na Mobitel

Po naših informacijah želi država posel, ki dvornemu operaterju vsako leto prinese več kot deset milijonov evrov, na vsak način oddati državnemu Mobitelu. “Če bo na novem seznamu le eno naročniško razmerje ali mobilnik manj, bo treba objaviti nov razpis, kar pomeni, da država nove pogodbe za mobilno telefonijo ne bo imela do oktobra. Štiri mesece bo plačevala več, kot bi lahko, Mobitel pa bo zaslužil čez palec pol milijona evrov,” pravi naš vir.

“To je protekcija Telekoma”

Vlada obenem zahteva združitev razpisov za mobilno in fiksno telefonijo, češ da se pri skupnem javnem naročanju dosegajo pomembni prihranki. “Ta argument ne drži,” odgovarjajo poznavalci in poudarjajo, da bi lahko z ločenima razpisoma za mobilno telefonijo iztržili ugodnejšo ceno. “Obenem gre za protekcijo državnega operaterja. Katerikoli ponudnik lahko ponudi storitve fiksne telefonije, a mora omrežje najeti pri Telekomu, zato je pri fiksni telefoniji njihovim cenam nemogoče 
konkurirati,” dodaja vir.

Komentarjev 3
  • bojovi 14:01 28.junij 2012.

    Hah ti kar sanjaj, Mobitel prodaja škart robo, mobitel dela pol leta pa je že za u smeti, medtem pri simobilu menjaš mobitel na vsakih 4-5 let + simobil ima bolj zaščiteno omrežje od mobitela in ne vem kaj še ...prikaži več vsega. Simobil all the way. Ti pa kar imej tale sleparski mobitel.

  • Pepe007 07:44 27.junij 2012.

    Generalni pomislek: zakaj taki mega razpisi niso obravnavani kot oviranje svobodne konkurence in vzpostavljanje monopola? Kaj dela urad za varstvo konkurence? Ko sta se združevala dva pivovarja, ki lahko komaj založita eno evropsko predmestje s pivom je imel ogromno dela. ...prikaži več Sedaj imamo razpis, ki omogoča ponudniku, da utrdi položaj in lahko opremi primerljivo predmestje.

  • brlejc 07:30 27.junij 2012.

    Vsekakor boljš Mobitel, pa čeprav državen, kot pa neuporaben Simobil, da sleparskega TUŠ-a sploh ne omenim