Slovenija
48 ogledov

Varnostnik čaka v hotelu

Janez Janša Nino Verdnik
Nočitev z zajtrkom. Varnostniku in vozniku dvoposteljna soba v Termah Dobrna.

Ministrstvo za notranje zadeve je v Termah Dobrna za dve leti zakupilo dvoposteljno sobo oziroma nočitev z zajtrkom ter garažo za dve vozili. Naročilo je težko 40.150 evrov.

Soba namesto poti domov

Na ministrstvu so bili z informacijami zelo skopi. Povedali so nam le, da je hotelska soba namenjena uslužbencem s centra za varovanje in zaščito (CVZ). Koga varujejo oziroma koga čakajo v hotelski sobi, nam iz varnostnih razlogov niso želeli razkriti.

V bližini živi Janša

Glede na to, da predsednik vlade živi v Šentilju pri Velenju, ki je le dobrih deset kilometrov oddaljen od Dobrne, nas je zanimalo, ali varnostnik in voznik, ki prenočujeta v hotelu, varujeta oziroma prevažata Janeza Janšo, a na vprašanje nismo dobili odgovora.

Varovanje varovanih oseb se sicer razlikuje glede na stopnje varovanja oziroma glede na to, kako pomembno funkcijo v državi opravljajo in kolikšna je njihova ogroženost.

Komentarjev 14
  • mike2 19:24 05.junij 2012.

    Veliko tega je, dragi mumbly, napisano v Ustavi republike Slovenije! Tisti ki ste na oblasti, mahate z to Ustavo takrat, ko imate osebne koristi od nje. Če bi ta oseba imela čisto vest, se verjetno ne bi morala skrivati za ...prikaži več varnostnikom! Tudi ne pozabite, da so ti naši predstavniki oblasti ki "rabijo" te ugodnosti točno vedeli kaj in kako mora biti zapisano v Ustavi, da imajo največ koristi od nje oni sami.

  • mumbly 18:46 04.junij 2012.

    Vem. hahaha

  • mumbly 18:45 04.junij 2012.

    Stanovanja ne morejo najeti, ker je predrago za državo. Sobo v hotelu pa bodo plačali samo ob uporabi, kar pa se ne dogaja vsak dan oziroma noč, ker tudi premier ni vsako noč doma. Včasih gre tudi v Nemčijo ali ...prikaži več celo v ZDA. Pa kaj misliš, da bodo varnostniki v garažah spali ali pa kot hlapci, v hlevih.