Slovenija
66768 ogledov

Večerni udarci vremena, drevo v Ljubljani padlo na več avtov

Podrto drevo Facebook
Meja sneženja se spušča, ponekod močni sunki vetra. Močan veter je lomil drevesa in povzročal škodo.

Kot so vremenoslovci napovedovali, dosegla nas je vremenska fronta, ki s sabo prinaša močan veter in padavine, tudi sneg do nižin. Zvečer malo po deveti uri je bil po podatkih Arsa v Ljubljani zabeležen močan sunek vetra, kar 95 km/h, na Trojanah celo do 100 km/h. 

Na spletu se širijo fotografije iz Savskega naselja v Ljubljani, kjer se je drevo podrlo na parkirane avtomobile. Fotografija je bila objavljena na Faceebook profilu Neurje.si. Močan veter je ruval drevesa in odnašal predmete, povzročil je nemalo težav. 

Na postajah Šebreljski vrh je med 19:30 in 20:00 padlo 30 litrov, na Bukovskem vrhu pa 21 litrov dežja na kvadratni meter, iiz nekatrih krajev poročajo tudi o toči in manjši sodri. 

Ob intenzivnih padavinah se spušča tudi meja sneženja. V Ratečah je snežilo že okrog osmih.

Nemirna nedelja in lep ponedeljek 

Jutri, v nedeljo, bo po napovedih Arsa sprva precej jasno, po nižinah lahko tudi megleno. Sredi dneva in popoldne bodo nastajali kopasti oblaki ter krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, na severozahodu okoli 8 stopinj.

V ponedeljek bo precej jasno. Ponekod bo zjutraj slana, po nekaterih nižinah megla. V torek bo spet pretežno oblačno.

Napoved od 27. marca do 1. aprila  

V sredo in četrtek se bo nad zahodno in deloma srednjo Evropo zadrževalo območje nizkega zračnega tlaka, v petek pa se bo k nam od juga spet razširil šibak anticiklon, ki bo nato vztrajal do nedelje. Nato bodo naši kraji zopet pod vplivom ciklona. K nam bo postopno dotekal toplejši zrak, pravi vremenska slika. 

Na Arsu dodajajo, da bo v sredo oblačno s padavinami. V četrtek se bo deloma zjasnilo, več oblačnosti bo zopet v petek. Nato kaže na suh in delno sončen vikend. V sredo in četrtek bodo dnevne temperature okoli 15, nato od 15 do 20 stopinj. 

Nove padavine pričakujejo v noči na ponedeljek, 1. aprila. 

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Luknje v oblakih nad Zagrebom "luknje" Svet Na nebu opazili nenavaden meteorološki fenomen

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • jakec1575 00:18 24.marec 2024.

    podnebnih sprememb vendar ni. samo se ena sobota, za premnoge. na zalost

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:24 23.marec 2024.

    Ah to vreme!