Slovenija
17 ogledov

Večina le dobila plače

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Zaposleni v podjetju Prevent avtomobilski deli bodo dobili majske plače, delavci v Prevent Globalu pa ne. Napovedana stavka za jutri ostaja.

Skupno 1150 zaposlenih v podjetju Prevent avtomobilski deli bo danes dobilo izplačane plače za maj, medtem ko vodstvo za 160 zaposlenih v krovni družbi Prevent Global plač zaradi blokade računa in zaostanka prilivov s strani podjetja Prevent DEV še ne more zagotoviti. Račun je blokirala Nova Ljubljanska banka (NLB), so sporočili iz Prevent Globala.

Skladno s sanacijskim načrtom se v Prevent Globalu trenutno pripravljajo na odpuščanje dela zaposlenih. Po zdajšnjih načrtih bo delo izgubilo 400 delavcev, prve odpovedi pogodb o zaposlitvi pa bodo delavci prejeli predvidoma v drugi polovici julija.

Uprava Prevent Globala, ki jo vodi Renato Krajnc, se z NLB dogovarja za umik blokade. Hkrati se trudi pridobiti denar za zagotovitev izplačila plač za zaposlene v Prevent Globalu še iz drugih virov. Prav tako uprava poskuša pridobiti denarna sredstva za obljubljeno izplačilo regresa v obeh podjetjih, so pojasnili v Prevent Globalu.

Stavka v Prevent Globalu bo

Svobodni sindikat v podjetju je za jutri napovedal stavko, če zaposleni v podjetjih Prevent avtomobilski deli in Prevent Global danes ne bodo prejeli plač za maj. Stavka v podjetju Prevent avtomobilski deli je zaradi izplačila plač preklicana, medtem ko stavka v podjetju Prevent Globala ostaja napovedana, je pojasnil predsednik svobodnega sindikata v podjetju Vlado Zorman.

Zaposleni v Prevent Globalu bodo v torek delali do 12. ure. Takrat se bodo namreč predstavniki sindikata sestali s predsednikom uprave družbe Krajncem in se nato na podlagi prejetih informacij odločili, kako bodo ukrepali. Ob 9. uri se bo sestal tudi izvršni oziroma stavkovni odbor v podjetju, je povedal Zorman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.