Slovenija
6037 ogledov

Video: Besno neurje s točo divjalo nad Šentjernejem

Nad Šentjernejem se je včeraj popoldne razbesnela močna nevihta.

Nevihto so spremljali nalivi, močnejši sunki vetra, lokalno pa tudi toča. Neurje je povzročilo kar veliko nevšečnosti.

Danes bo dopoldne bo po Sloveniji pretežno jasno. Popoldne bo večinoma sončno s spremenljivo oblačnostjo, nastajale bodo nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 stopinj Celzija.

Jutri bo večinoma sončno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah kratkotrajna megla, tudi jutri popoldne bodo nastajale nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, najvišje dnevne od 25 do 29 stopinj Celzija.

Neurje v Šentjerneju, 1. 6. 2018

Tudi nad Šentjernejem se je danes razbesnela močnejša nevihta, ki so jo spremljali nalivi, močnejši sunki vetra, lokalno pa tudi toča. Neurje je povzročalo nevšečnosti. :O Hvala Špela Jaka za poročanje!

Posted by Neurje.Si on Friday, June 1, 2018

Tako pa je toča uničevala vrtove v kraju Mestinje med Šmarjami pri Jelšah in Rogaško Slatino.

Nevihte tudi naslednji teden

Nad večjim delom Evrope bo še naprej dokaj neizrazito polje zračnega tlaka. Nad našimi kraji se bo zadrževal dokaj topel in vlažen zrak

Prevladovalo bo razmeroma sončno vreme s temperaturami med 25 in 30 stopinj Celzija. Popoldne se bodo še naprej pojavljale nevihte.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:45 03.junij 2018.

    Ko že tako obširno poročate , aj ne morete opozoriti takele bedake , ki po neurju skačejo zunaj , da je takšno njihovo skakanje in "reševanje "stolov in lončnic SMRTNO NEVARNO ! A bo moral res nekdo ostati dobeedno brez ...prikaži več glave , zaradi odtrgane leteče pločevine s neke strehe ! Enako je s točo ! Na zemljo ob toči padajo tudi strdki 3,4,5, zrn točeskupaj , ki ti lahko prebijejo lobanjo !