Slovenija
45 ogledov

"Videti je, da smo na veliko pravic pozabili"

Slovenija 24.10.2013 Anja Kopac Mrak, nadaljevanje redne seje DZ, na kateri so m Saša Despot
Ministrica za delo Anja Kopač Mrak je v prvomajski poslanici izpostavila, da je 1. maj opomin, da ni nič več samoumevnega.

"Ob prazniku dela je prav, da se spomnimo na generacije pred nami, ki so se borile za delavske pravice in za osemurni delavnik. Prvi maj je namreč opomin, da nič ni samoumevnega. Za vse se je potrebno boriti," je v poslanici izpostavila Anja Kopač Mrak, ki dodaja, da je žal zdaj videti, da smo na veliko pravic pozabili.

Pravi, da sta v družbi dve skrajnosti. Na eni strani je še vedno veliko brezposelnih, na drugi strani pa je preveč ljudi prisiljenih v to, da delajo več kot osem ur, imajo vse manj pravic in za to niso ustrezno plačani. "Torej nekateri preveč, drugi nič."

Kopač Mrakova ob tem ob tem navaja še, da je kljub vsem krivicam in izkoriščanju, letos za praznike imamo nekaj razlogov za veselje in predvsem za upanje. "Slovenija okreva. Imamo gospodarsko rast. Tudi napovedi so dobre. To se že, še bolj pa se bo moralo poznati tudi na trgu dela."

Komentarjev 1
  • Tupamaros 11:15 01.maj 2015.

    Kopačeva je pozabila tisto: "To nam je naša borba dala". Dala avantgardi in izbrancem. V Sloveniji še vedno vlada fevdalizem. Ja, tako le da ta jemlje polovico namesto desetine.