Slovenija
22 ogledov

Vloge za subvencije do konca meseca

Alenka Košir recept malica Facebook
Upravičenost do subvencij bodo od novega leta ugotavljali na podlagi otroškega dodatka, vloge ne bo več.

"Učencu, ki uveljavlja pravico do subvencije pred začetkom šolskega leta in čigar vlogi se ugodi, pripada subvencija od prvega šolskega dne, sicer pa od naslednjega dne, ko center za socialno delo (CSD) prejme vlogo za subvencijo," pojasnjujejo na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Vlogo za subvencioniranje šolske prehrane z začetkom šolskega leta je torej treba oddati do konca avgusta. Vlogo oddate na CSD, šola pa podatke o učencih, upravičenih do subvencije, pridobi z vpogledom v informacijski sistem.

Podatki iz otroškega dodatka

Do brezplačne malice so upravičeni učenci iz družin, pri katerih dohodek na družinskega člana ne presega 53 odstotkov povprečne neto plače, ter dijaki iz družin, pri katerih dohodek na družinskega člana ne presega 42 odstotkov povprečne neto plače. CSD upošteva podatke, na podlagi katerih je izračunan otroški dodatek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.