Slovenija
10310 ogledov

Vrag je vzel šalo: Arso razglasil oranžni alarm, uprava za zaščito svari

poplave Janez Zalaznik
Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 1800 metrov.

"V petek popoldne, ponoči in v soboto dopoldne bodo možne nevihte z močnejšimi nalivi in sunki vetra," sporočajo z agencije za okolje, kjer so zaradi napovedanih nalivov razglasili oranžni alarm.

Danes opozorila veljajo za vzhodni del države, jutri za osrednjo Slovenijo in Primorsko.

Z uprave za zaščito in varovanje pa opozarjajo, da lahko ob pogostih nalivih hitro narastejo hudourniški vodotoki in manjše reke. Ob tem so ponekod možna posamezna razlivanja in hudourniške poplave. 

V noči na nedeljo bo oblačno z obilnimi padavinami, ob morju bodo tudi nevihte. V drugi polovici noči bo na Primorskem zapihala zmerna burja.

Do jutra se bo meja sneženja spustila do nadmorske višine okoli 1800 metrov.

Čez dan bo oblačno in deževno, popoldne pa bodo padavine oslabele in ponekod ponehale. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem zmerna burja. V ponedeljek bo pretežno jasno, zjutraj in del dopoldneva bo po nižinah megla. Burja bo slabela.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 13:31 24.avgust 2018.

    korporativni fašizem je naročil NATO naj nam uničijo pridelke, na vsak način hočejo, da tudi letos jemo špansko in poljsko korporacijsko sadje in zelenjavo. Od prihajajoče vlade pa se ne bi čudil sprejemu zakona, ki prepoveduje celo vrtičkarstvo.