Slovenija
19602 ogledov

Vreme: Hladna fronta nam prinaša še to

Nevihtni oblaki
Dosegla nas je hladna fronta, Arso objavlja podrobnejšo napoved.

Vremenoslovci Agencije za okolje RS so na Facebooku objavili, da je večji del Slovenije dopoldne dosegla hladnejša zračna masa iz severnega dela Evrope. Marsikje je vetrovno, predvsem na Dolenjskem še nastajajo padavine.

"Zaradi ohladitve bo temperatura popoldne večinoma nižja od jutranje," ugotavljajo vremenoslovci, ki dodajajo, da se bo popoldne zlasti na severozahodu že delno razjasnilo, drugje pa postopno razjasnitev pričakujemo šele ponoči in jutri zjutraj.

Ob prodoru hladnega zraka je že zapihala tudi burja, ki se bo v naslednjih urah še nekoliko okrepila. Najmočnejša bo predvidoma jutri zjutraj, ko bodo sunki vetra dosegali hitrost do 100 km/h. Burja bo v petek precej oslabela.

"Od četrtka do nedelje bo prevladovalo sončno vreme. Zlasti jutra bodo sveža, najnižja temperatura bo v notranjosti večinoma med 2 in 8 stopinj Celzija, v alpskih dolinah in v neprevetrenih mraziščih bo še hladneje, lahko nastane tudi slana," opozarjajo na Arsu.

Dnevna temperatura se bo ob obilici sonca povzpela od 16 do 20 stopinj, topleje, do 23 stopinj, bo na Primorskem. V nedeljo in v ponedeljek bodo zapihali toplejši jugozahodni vetrovi.

Podrobnejša vremenska napoved za konec tedna pa na tej povezavi.

Mrzlo jutro Napoved Slovenija Vreme: Kakšen vikend nas čaka?

Slana | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.