Slovenija
60384 ogledov

Vreme: Meja sneženja se bo hitro zniževala

1/2
Profimedia
Če je bilo v teh dneh veliko opozoril glede pozebe, ki bi nas naj prizadela ob tej ohladitvi, na Neurje.si sporočajo, da gre za nepotrebno povzročanje panike

Tudi za vikend nas čaka za ta čas izredno toplo vreme. Tako kot danes, bo tudi jutri pretežno jasno, jutranje temperature pa od 5 do 11, najvišje dnevne od 24 do 28 °C. Po napovedih Agencije za okolje RS (Arso), bo tudi v nedeljo sončno in zelo toplo za ta čas. V ponedeljek bo dokaj jasno s koprenasto oblačnostjo. Proti večeru se bo od severozahoda začelo oblačiti.

Dosegla nas bo izredna ohladitev

"Območje visokega zračnega pritiska bo očitno vztrajalo vse do ponedeljka oziroma torka, ko nas bo dosegla izrazita ohladitev s polarnih predelov," dodajajo vremenoslovci portala Neurje. si. "Čeprav smo bili sedaj vajeni nadpovprečno visokih temperatur nas sedaj čaka obratna situacija, kjer bomo pod dolgoletnim povprečjem," so zapisali. 

Če je bilo v teh dneh veliko opozoril glede pozebe, ki bi nas naj prizadela ob tej ohladitvi, na Neurje.si sporočajo, da gre za nepotrebno povzročanje panike. "Dejstvo je, da nas bodo ob poslabšanju zajele padavine, prav tako pa bo prevladovala povečana oblačnost, ki bo preprečevala jasna jutra in možnost pozebe," so zapisali. 

Obeti - od pet do deset dni

Od torka do nedelje bo nad severnim Atlantikom vztrajal okrepljen anticiklon. Proti Sredozemlju se bo v torek pomaknilo območje nizkega zračnega tlaka. Nad severnim Sredozemljem bo nastal ciklon, naše kraje bo prešla izrazita hladna fronta. Ciklon bo na vreme pri nas vplival še v sredo, nato se bo pomaknil proti vzhodu. V nadaljevanju tedna bomo na obrobju obsežnega anticiklona s središčem nad Britanskim otočjem. V višinah se bo nad nami zadrževal hladen zrak.

cesta noč zima sneg | Avtor: Profimedia Ponoči se obetajo dodatne težave za udeležence prometa. Profimedia

Meja sneženja so bo hitro zniževala

V torek čez dan bodo padavine od severa postopno zajele vso državo, meja sneženja se bo zvečer pričela hitro zniževati in se bo spustila do nadmorske višine okoli 700 m, navaja Arso.  

V sredo čez dan bodo padavine postopno ponehale, veter bo nekoliko oslabel. Od četrtka do nedelje bo delno jasno vreme. Sveže bo, jutranje temperature bodo večinoma od 0 do 5, dnevne pa med 10 in 15 °C.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 3
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:02 13.april 2024.

    Danes pa sprejajo kot nori

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:55 13.april 2024.

    Kdo pa kidal zdaj v tej vročini?