Slovenija
3207 ogledov

Vreme: nad naše kraje doteka hladen zrak

Hladno jesensko jutro Profimedia
Vreme: ponoči na vzhodu oblačno, drugod delno jasno.

Zvečer in ponoči se bo v zahodni in osrednji državi delno razjasnilo, po nekaterih nižinah bo nastala megla. Vzhodneje bo pretežno oblačno. Zjutraj se bo oblačnost povečala na Primorskem. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, v nekaterih alpskih dolinah okoli -3 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo bo večinoma sončno, dopoldne ponekod v vzhodni Sloveniji in na Primorskem bolj oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek bo sončno, jutro bo ponekod megleno. V zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji bo zapihal jugozahodnik. V petek se bo od zahoda postopoma pooblačilo, ponekod bo pihal jugozahodnik. Postopno bo še topleje.

Vremenska slika: Ciklon s hladno fronto se počasi pomika nad vzhodni Balkan in Črno morje, od jugozahoda pa se nad Alpe širi območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje v višinah s severozahodnimi vetrovi doteka razmeroma hladen in nekoliko bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo zmerno do pretežno oblačno, v krajih zahodno od nas sprva delno jasno. V sredo bo delno jasno, nekaj več oblačnosti bo predvsem dopoldne v krajih vzhodno od nas ter v sosednjih krajih Italije in ob severnem Jadranu.

Vreme od 16. do 21. marca

V soboto nas bo oplazila hladna fronta, ki bo potovala preko srednje Evrope proti vzhodu. Nato se bo nad naše kraje ponovno razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v ponedeljek prehodno oslabelo in se nato znova nekoliko okrepilo v torek. Nova motnja nas bo od zahoda verjetno dosegla v drugi polovici tedna.

V soboto bo spremenljivo oblačno z občasnimi padavinami deloma plohami. Tudi v nadaljevanju kaže na bolj spremenljivo vreme, manjše padavine bodo verjetne predvsem v ponedeljek in torek dopoldne. Jutranje temperature bodo večinoma od 0 do 5, najvišje dnevne pa med 15 in 18 °C.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.