Slovenija
39493 ogledov

V sredo lahko poleg dežja in vetra pričakujemo še eno nadlogo

vožnja avtomobila v dežju Profimedia
Vremenska napoved za sredo ni najboljša. Za celotno državo je izdano vremensko opozorilo.

Sreda bo deževna. Dopoldne bo deževalo predvsem v hribovitih krajih na zahodu države, pozno popoldne in zvečer pa bo dež zajel vso državo. Ob morju bo pihal jugo, drugje pa jugovzhodni veter. Zvečer lahko pričakujemo, da bo prehod fronte spremljal okrepljen jugozahodni veter. Zaradi vetra je agencija za okolje izdala rumeno opozorilo za območje celotne države. Na jugozahodu države velja še opozorilo zaradi visokega plimovanja in neviht, na severozahodu pa zaradi obilnejšega dežja in možnosti proženja snežnih plazov v višjeležečih predelih. 

Ob tem vremenoslovci pri portalu Ciklon.si opozarjajo, da se bo nad našimi kraji zadrževal puščavski prah. Posledično bo povečana onesnaženost z delci pm10. "Padavine v kombinaciji s puščavskim peskom bodo na avtomobilih pustile precejšnjo umazanijo," dodajajo.

V četrtek se bo nadaljevalo zmerno do pretežno oblačno vreme. Sprva bo občasno deževalo v hribovitem svetu zahodne Slovenije, popoldne pa se bodo padavine okrepile in razširile nad večji del države. 

V petek pričakujejo, da bo dež ponehal. Občasno bo rahlo deževalo le še v hribovitih krajih na zahodu države. V petek popoldne se bo jasnilo. Pihal bo jugozahodni veter. V soboto bo sončno, vetrovno in zelo toplo. Velikonočni konec tedna se bodo popoldanske temperature gibale med 20 in 25 °C. Že v ponedeljek pa lahko pričakujemo prehod naslednje hladne fronte in nekoliko nižje dnevne temperature. V torek, sredo in četrtek bo nato sledilo spremenljivo oblačno vreme, občasno se bodo pojavljale krajevne plohe. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 07:22 27.marec 2024.

    Tu pod Gottardom imamo -3 in zgoraj krasno smuko na 2m snega. Willkommen! Edino mocno pa piha.

  • bobubob 23:25 26.marec 2024.

    Zablodela oz. skorumpirana zidiotizirana stroka. Tokrat meteorološka. Tudi ta šteje listje po vejah, gozda pa ne vidi. A bistveno je, da odgovorno spuščajo meglo.