Slovenija
73836 ogledov

Vremenska napoved v eni besedi: Obup!

Plundra
1/2
Profimedia
Takšno vreme nas čaka v naslednjih dneh.

"Območje visokega zračnega tlaka nad Sredozemljem je oslabelo, nad severnim delom Evrope pa je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Nad severnim Atlantikom se poglablja novo ciklonsko območje, ki se približuje zahodni Evropi in bo ob koncu tedna s svojimi vremenskimi motnjami imelo močnejši vpliv na vreme nad večjim delom Evrope," pišejo vremenoslovci portala Ciklon.

Nad Slovenijo bo v naslednjih dneh s krepitvijo jugozahodnih vetrov iznad Sredozemlja pritekal razmeroma topel in vse bolj vlažen zrak.

Po njihovih napovedih bo danes v zahodnem delu države precej oblačno z občasnim krajevnim rosenjem predvsem v hribovitih predelih drugod po državi pa bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Bolj jasno bo na vzhodu države. Pihal bo jugozahodni veter, ki se bo popoldne in proti večeru krepil.

"Najnižje jutranje temperature bodo na severu države okoli ledišča, ob morju okoli 9, drugod po državi pa večinoma od 2 do 7, najvišje dnevne temperature pa od 8 do 13 na vzhodu do okoli 16 stopinj Celzija," sporočajo z vremenskega portala Ciklonu.

Močno deževje | Avtor: Profimedia Profimedia

V petek bo po vsej državi precej oblačno vreme. Padavine se bodo na zahodu krepile in zajele tudi večji del zahodne polovice države. Pihal bo jugozahodni veter, ki bo v višjih legah in na severovzhodu države tudi precej okrepljen, kjer bo v sunkih dosegal hitrosti med 50 in 70 km/h, v višjih legah pa tudi do okoli 90 km/h!

Najnižje jutranje temperature bodo večinoma od 6 do 11, v alpskih dolinah okoli 3, najvišje dnevne pa od 9 do 12, v alpskih dolinah okoli 6 na vzhodu do okoli 14 stopinj Celzija.

V noči na soboto bo dež od zahoda prehodno zajel večji del države.

V soboto bo večinoma oblačno z občasnim dežjem, ki ga bo več v zahodni polovici države. Nekaj delne jasnine se bo lahko občasno pojavilo na severovzhodu države. Sprva bo še pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo večinoma od 6 do 11, najvišje dnevne temperature pa večinoma od 9 do 14 stopinj Celzija.

V nedeljo bo, kot kaže, dež od juga zajel vso državo. Čez dan bo oblačno in v večjem delu države vsaj občasno tudi deževno. Več padavin bo v zahodni polovici države. Temperature bodo predvidoma podobne kot v soboto.

Meja sneženja bo vse dni večinoma med 1700 in 1900 m nadmorske višine.

V začetku naslednjega tedna bodo padavine ponehale. Od jugozahoda se bo nad osrednjo Evropo razširilo območje visokega zračnega tlaka, zato lahko pričakujemo potem v nadaljevanju tedna vsaj nekaj dni stabilnega in precej jasnega vremena z jutranjimi temperaturami okoli ledišča in najvišjimi dnevnimi okoli 10 stopinj Celzija.

Kakšne izrazitejše ohladitve, ki bi lahko prinesla bolj zimsko podobo, pa vsaj do okoli 20. februarja ni na vidiku.

Komentarjev 5
  • Soljatar 10:11 08.februar 2024.

    zakaj pa obup?...ne razumem kaj naj bi bilo tako obupnega...

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:58 08.februar 2024.

    Danes je zrak nekoliko boljši,ni čudno,da je toliko ljudi bolanih na pljučih,seveda pa ne vedo od česa je to,ubogi so

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:54 08.februar 2024.

    Lahko bi bilo še malo mraz,ker če ne bomo spet brez sadja