Slovenija
27 ogledov

Vsak na svojem bregu

Direktor ZD Jože Zupančič (levo) pri velenjskem županu Bojanu Kontiču še vedno u Žurnal24 main
Zdravstveni dom. Reševalci župana opozorili na težave po reorganizaciji.
Vsi za skupno mizo
Župan in soustanoviteljice
. Ker so nekatere izjave predstavnikov reševalne službe v nasprotju s tistimi, ki jih je Kontič dobil od vodstva ZD, je velenjski župan v ponedeljek predlagal skupni sestanek s predstavniki vseh treh šaleških občin, ki so ustanoviteljice javnega zavoda, vodstvom ter reševalci ZD.

Predstavniki reševalne službe Zdravstvenega doma (ZD) Velenje župana Mestne občine Velenje (MOV) Bojana Kontiča na skupnem sestanku (še) niso uspeli prepričati, da je v organizaciji reševalnih prevozov, ki jih ZD Velenje opravlja za potrebe občank in občanov, nekaj hudo narobe oziroma da reševalna služba ni ustrezna.

Kontič za zdaj še vedno zaupa direktorju ZD Jožetu Zupančiču, ta pa zagotavlja, da pacienti v nobenem primeru niso ogroženi in da bolnike v reševalnem vozilu vedno spremlja tudi zdravnik.

Dva različna pravilnika
"MOV ni pristojna za presojanje strokovnosti dela v javnih zavodih, v tem primeru zdravstvenih storitev na primarnem nivoju, ampak je za to pristojno ministrstvo za zdravje, ki naj, če ne gre drugače, opravi izredni nadzor," je po sestanku dejal Kontič. Težave se, so si bili enotni udeleženci sestanka, pojavljajo tudi zato, ker področje reševalnih prevozov ta čas urejata dva pravilnika, ki sta si v določilih o sestavi ekip različna. Na ministrstvu pa je že v pripravi nov, ki naj bi področje prevozov uredil dosledneje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.