Slovenija
71 ogledov

Z dogovori do več zaposlenih

(Foto: Živa Zakšek) Žurnal24 main
Županske volitve. Za prvega župana v novonastali Občini Mirna se potegujeta dva kandidata.

Po podatkih novomeškega zavoda za zaposlovanje je bil lani največji skok v številu brezposelnih na območju trebanjskega urada, pod katerega spada tudi Mirnska dolina. V stečaj sta šli namreč podjetji Prevent na Mirni in Tom v Mokronogu, v katerih so bili zaposleni tudi številni Mirnčani.

Oba kandidata za mirnskega župana prihajata iz gospodarstva. Dušan Skerbiš je pred kratkim s skupino nekdanjih Tomovih zaposlenih ustanovil novo podjetje, Boštjan Kolenc pa se v svojem podjetju ukvarja z vodenjem projektov, nadzori in svetovanjem.

Včeraj so se sicer začele predčasne volitve v trebanjski in mirnski občini. Predčasno bo možno glas oddati tudi danes in jutri.

Dušan Skerbiš v ospredje postavlja izdelavo vizije in strategije razvoja občine.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
“Mirna je še vedno industrijski kraj, vsekakor pa je tu tudi veliko šivilj, ki so danes na domu in za katere je treba poiskati predvsem možnost zaposlitve v domačem okolju. Kot župan ne morem ustanavljati novih podjetij, lahko pa se dogovarjam z vsemi tistimi, ki želijo v tem okolju vzpostaviti svoj delovni prostor in uresničevati svoje gospodarske interese. Kot gospodarstvenik pa želim, da se naše podjetje širi.”


Boštjan Kolenc v ospredje postavlja izdelavo temeljnega razvojnega načrta občine.

kolenc bo%C5%A1tjan mirna | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


“Na področju gospodarstva vidim pomembno nalogo župana v tem, da takoj vzpostavi stike z obstoječimi predstavniki gospodarstva in skupaj z njimi pretehta možnosti za prihodnja vlaganja. Po drugi strani pa je treba vzpostaviti dialog z lastniki obstoječih proizvodnih kapacitet in zemljišč ter z njimi poskušati doseči čim ugodnejše pogoje, ki bi v naše okolje privabili podjetnike z dobrimi poslovnimi idejami.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.