Slovenija
23 ogledov

Za dokončanje pritličja na urgenci 22 milijonov

slovenija 14.10.2010 Urgenca, resevalno vozilo, Ljubljana, foto: Bostjan Tacol Boštjan Tacol
Ministrstvo za zdravje je objavilo razpis za dokončanje pritjičja urgence, vreden 22 milijonov evrov, za prenovo starega dela urgence denarja še ni.

Ministrstvo za zdravje je na portalu e-naročanje objavilo javni razpis za izvedbo gradbeno-obrtniških in inštalacijskih del ter dobavo in montažo vgradne opreme na objektu urgence Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana. Za dokončanje pritličja objekta je zagotovljenih približno 22 milijonov evrov.

V pritličju objekta diagnostično-terapevtskega centra (DTS) bo nov urgentni del, nov laboratorij za potrebe urgence in prometni terminal. Slednji se sedaj nahaja na Japljevi ulici, v okviru del iz tega razpisa pa ga bodo prestavili na Njegoševo ulico; razpis vključuje tudi vso komunalno infrastrukturo, navajajo na ministrstvu za zdravje.

S tem bo dokončana tretjina celotnega DTS. Za dokončanje ostalih dveh tretjin projekta, kar vključuj prenovo starega dela urgence, sredstva niso zagotovljena. Kot pojasnjujejo na ministrstvu, bo ta denar treba zagotoviti v naslednjih letih.

Razpis za ta dela je sicer že bil  objavljen v lanskem letu, a so ga zaradi neprimerno pripravljene dokumentacije razveljavili.

Podpis pogodbe do konca leta

Odpiranje ponudb bo 20. oktobra in če ne bo zahtevkov za revizijo, ministrstvo za zdravje podpis pogodbe z izbranim ponudnikom pričakuje do konca letošnjega leta.

Vodstvo UKC Ljubljana je julija letos nazadnje pozvalo pristojno ministrstvo, naj zagotovi izvedbo del za ljubljansko urgenco v predvidenih rokih. V. d. generalnega direktorja UKC Ljubljana Simon Vrhunec je tedaj izrazil zaskrbljenost, da se to ne bo zgodilo, glede na to, da bi še tedaj morali začeti s prestavitvijo komunalnih vodov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.