Slovenija
959 ogledov

Za invalide zastonj, a tega ne povedo

Parkomat Saša Despot
Bralca zmotilo, da je moral kljub parkirni karti za invalide plačati parkirnino pred upravno enoto.

"Na parkirišču na Tobačni pred Upravno enoto (UE) Ljubljana sem moral kljub parkirni karti za invalide plačati parkirnino," je zmotilo bralca, ki je dodal, da je UE ustanova, kamor si primoran iti, zato se mu zdi postavljena cena – prva ura stane 1,2 evra, vsaka nadaljnja pa 50 centov – neprimerna.

V podjetju Pinacea, ki upravlja parkirišče Tobačna mesto, so odgovorili, da invalidom ponujajo brezplačno parkiranje. Da se izognejo plačilu, morajo ti prek zvočnika na zapornici varnostniku sporočiti le, da imajo karto za invalide. Pojasnili so, da tega ne izpostavljajo, saj ocenjujejo, da bi tako veliko ljudi neupravičeno želelo izkoristiti ugodnosti. Glede cene pa v Pinacei pravijo, da je ta "objavljena že na vhodu na parkirišče in je primerljiva z drugimi parkirišči v neposredni 
okolici".

Bralca je zmotilo tudi, da je brezplačno možno parkirati le prvih deset minut. "V tem času ne moreš urediti ničesar. Samo za oddajo fotografije sem porabil 20 minut," je dejal. Na njegov očitek pa so v Pinacei odvrnili, da je brezplačni interval v prvi vrsti namenjen dostavam.

Komentarjev 2
  • siberia 17:14 08.april 2014.

    Kar se dogaja zadnje čase v Ljubljani s temi parkirnimi mesti je katastrofa! Kot stanovalka v centru vsako leto plačam Jankoviću 114 € zato da lahko parkiram pred SVOJIM stanovanjem, kadarkoli imam obiske morajo ti plačati parkirnino.. Res so oderuhi..

  • maresem 08:04 08.april 2014.

    Oderuhi so itak vse povsod. "Slovenija, moja dežela"