Slovenija
13 ogledov

Zamenjajte gume, v petek bo sneg!

Sneg na cesti Anže Petkovšek
V notranjosti Slovenije bo v petek sneg zapadel do nižin, vendar pa se zaradi pretoplih tal ne bo prijemal.

V prihodnjih dneh se nam obeta oblačno vreme. Že danes bo ponekod deževalo, jutri čez dan bo suho, proti večeru pa bo znova deževalo, napoveduje dežurni vremenoslovec pri agenciji za okolje Andrej Pečenko. Kot pravi, bo petek ravno tako oblačen in s padavinami, v notranjosti lahko sneži tudi do nižin. "Snežna odeja se ravno ne bo nabirala, saj so tla še razmeroma topla, višje pa bo zapadlo od 10 do 15 centimetrov snega."

V soboto bodo padavine slabele, čez dan pa tudi ponehale. V nedeljo se nam obeta oblačno, vendar suho vreme.

Sonca še vsaj en teden ne bo

Količina padavin sicer ne bo obilna, nekaj več jih bo zapadlo le v petek. "Pri tleh je še vedno pet stopinj, da bi se sneg prijemal, pa bi se moralo še malo bolj ohladiti," pravi Pečenko in dodaja, da sonca vsaj še kakšen teden ne bomo videli.

Še vedno bo razmeroma toplo

Najhladnejši bo petek, temperature pa bodo tudi čez dan pod pet stopinj, lahko se povzpnejo le na dve ali tri stopinje, zmrzali pa še ne bo. V soboto se bodo temperature znova dvignile na sedem, mogoče celo na osem stopinj Celzija. "Take temperature pa bodo potem tudi naprej, vsaj do sredine prihodnjega tedna, tako da kakšnega hudega mraza, snega in zime ne bo. Bo pa malo hladneje, saj so take temperature, kot smo jih imeli zdaj, za november kar visoke," pojasnjuje Pečenko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.