Slovenija
12494 ogledov

Zaposleni v Teš kradli baker: Uradne informacije skope, govori se o sto tonah

TE Šoštanj TEŠ
1/2
Wikipedia Pogled na TE Šoštanj.
Zaposleni so iz odsluženih blokov Termoelektrarne Šoštanj (Teš) dalj časa kradli baker. Uradne informacije so skope, neuradno pa naj bi znosili in prodali okoli 100 ton bakra, poroča časnik Večer.

Po poročanju časnika ni šlo le za posameznike, temveč za organizirano skupino zaposlenih, saj določenih stvari brez ustreznega dovoljenja in ukazov nadrejenih, denimo o primerni ozemljitvi objekta, ni mogoče izvesti. Koliko bakra so odtujili, kako velika je bila skupina zaposlenih in koliko časa so to počeli, nihče ne razkriva, navaja časnik.

V Tešu so za časnik pojasnili, da so na podlagi notranjih kontrol in analize stanja ugotovili, da je prišlo do odtujitve bakra s trajno zaustavljenih blokov 1 do 4 s strani nekaterih zaposlenih. Ker je v teku tudi policijska preiskava, več informacij niso mogli posredovati.

"Da nekaj ne 'štima', so ugotovili, ko so iz bloka 4 hoteli prečrpati sadro in so ugotovili, da 'pumpa' ne dela, ker nima več kabla. To je bil indic, da se je uprava zganila," je za Večer dejal vir, ki ne upa biti imenovan.

Obnova zadnjih dveh blokov termoelektrarne stroškovno ne bi bila upravičena, pra | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Na policiji pa so za Večer potrdili, da velenjski policisti na škodo enega od podjetij z njihovega območja obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja velike tatvine, za kar je zagroženih do pet let zaporne kazni. "Po do zdaj zbranih podatkih je kaznivega dejanja osumljenih več oseb, ki so v sostorilstvu in v daljšem časovnem obdobju v podjetju izvrševale tatvine. Zbiranje obvestil še poteka," so za časnik pojasnili na celjski policijski upravi.

Komentarjev 3
  • sandi76 19:20 16.januar 2024.

    Dolenjski indijanci ?

  • munja 16:17 16.januar 2024.

    Zdaj bodo pa cigani imeli izgubo, ko so jim posel prevzeli.

  • dani5 16:15 16.januar 2024.

    Cigani kradejo baker.