Slovenija
14 ogledov

Zaradi Mercatorja v Agrokorju brez vikenda

Mercator gne%C4%8Da blagajna Žurnal24 main
Vrednost slovenske trgovske družbe Mercator je za nekoga, ki se ukvarja s tem poslom, drugačna kot za kakšnega finančnega investitorja, pravi visoki član uprave Agrokorja Damir Kuštrak. Kot je dodal, Agrokor čaka dolg konec tedna, saj se morajo do ponedeljka odločiti, ali bodo šli v nakup deleža Mercatorja.

Kot je ob robu mednarodne konference FDI Summit v Ljubljani dejal izvršni podpredsednik za izvozna tržišča v hrvaški skupini Agrokor Damir Kuštrak, podrobno spremljajo in analizirajo prodajo deleža Mercatorja, ki ga v imenu lastnikov vodi banka ING. V ponedeljek se izteče rok, do katerega bo banka zbirala nezavezujoče ponudbe.

"Pred nami je dolg konec tedna in do ponedeljka bo sprejeta odločitev," je na vprašanje, ali bodo oddali ponudbo, danes odgovoril Kuštrak. Ob tem je, kot omenjeno, dodal, da investitorji iz panoge drugače dojemajo vrednost Mercatorja kot finančni investitorji.

Agrokor edini za partnerstvo

Na navedbe v medijih, da naj bi se za nakup deleža zanimali tudi Leclerc, Mid Europa, Warburg Pincus in TPG, pa Kuštrak odgovarja, da investitorji iz sosednjih držav veliko bolje razumejo lokalna tržišča kot investitorji iz bolj oddaljenih držav. Agrokor Ivice Todorovića naj bi kot edini ponudil strateško partnerstvo.

Kuštrak dodaja, da se v Agrokorju zavedajo, da se svet ne glede na kakršnokoli nacionalno zaščito globalizira in da na nekaterih ključnih področjih lahko obstanejo samo velika podjetja. "V tem primeru bi to bilo veliko regionalno podjetje, ki lahko potem naredi lep strateški načrt za prihodnost," je dejal.

Komentarjev 3
  • elipsa 10:17 17.oktober 2011.

    pa nam bodo ponovno solili pamet balkanci, in to po 20 letih, ko smo se jih težko znebili.

  • gec 17:28 16.oktober 2011.

    a pri vas v zagrebu,hrvoje???

  • privat 18:44 14.oktober 2011.

    pri nas pa spodbujajo mala podjetja in samozaposlovanje...kar pomeni bankrot države...pa res smo bankrotirali.