Slovenija
10734 ogledov

Zato je višji otroški dodatek le za najbogatejše

Dijaki
V tabeli otroških dodatkov je poseben stolpec za otroški dodatek, ki ga dobijo starši otroka, ki je v srednji šoli.

A znesek otroškega dodatka za otroka do konca osnovne šole in znesek otroškega dodatka za otroka v srednji šoli, vendar najdlje do 18. leta sta v skoraj vseh dohodkovnih razredih enaka, različna sta le v sedmem in osmem dohodkovnem razredu.

Starši otrok, ki so v sedmem dohodkovnem razredu, za otroka v srednji šoli dobijo šest evrov več (za tretjega 11,55 evrov več), v osmem pa tri evre več, za tretjega otroka pa 4,78 evra več.

Otroški dodatek | Avtor:
Na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve pojasnjujejo, da družine iz sedmega in osmega razreda presegajo cenzus za državno štipendijo, zato je za njih določen višji otroški dodatek.

Državna štipendija v šestem dohodkovnem razredu sicer znaša 35 evrov oziroma 70 evrov, če je otrok starejši od 18 let.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • Sspela1234 22:03 18.avgust 2019.

    Tudi glede tega ni kaj preveč komentirati. Je pa zelo žalostno in upam, da se bo kmalu kaj zatresla naša "bela hiša" v Ljubljani... sramota...tonemo vedno bolj na vseh področjih. In močno dvomim, da ne premoremo par ljudi, ki bi ...prikaži več stvar spravili v red!!!

  • prevajalka 12:32 18.avgust 2019.

    V 7. dohodkovnem razredu sta starša, ki delata za povprečno plačo, ki zdaj znaša približno 1100 evrov neto, in enim otrokom. To so za vas najbogatejši? In to cele 4 evre več dobijo! Imate prav, če to ni škandal!!! Saj ...prikaži več je Levica že takrat protestirala, ko so znova dobili otroški dodatek ti bogatuni. Naslov tega članka je čista demagogija

  • maresem 11:51 18.avgust 2019.

    Za to se zahvalite tišlerju.