Slovenija
1295 ogledov

Zato že drugi vikend ni iger na srečo

kockanje igre na srečo Shutterstock
Petkova pogajanja med sindikatom igralniških delavcev, ki zahteva dvig plač, in Hitovo upravo niso obrodila sadov. Zato so igralniški delavci tudi ta konec tedna stavkali.

Sindikat igralniških delavcev (SIDS) v Hitu je v petek popoldne po zaključku pogajanj naznanil, da se stavka nadaljuje. Kot so sporočili iz uprave, pogajalski skupini nista prišli do dogovora, čeprav imata pri nekaterih točkah podobna stališča, poročajo Primorske novice.

Zaradi stavke na sodišče

Vodstvo Hita se brani, da sindikat SIDS vztraja pri nerazumnih in neutemeljenih zahtevah. Želijo namreč, da se plače zaposlenih na igralnih mizah zvišajo, trenutno naj bi bila njihova povprečna bruto plača v prvih sedmih mesecih letošnjega leta 3.110 evrov. Zaradi tega je vodstvo stavko označil za neutemeljeno in bo v naslednjem tednu sprožilo postopek na sodišču.

V Hitovih novogoriških igralnicah Park, Perla, Drive In in Mond v Šentilju so tako igralniški delavci stavkali tudi minuli konec tedna. Stavki se niso pridružili zaposleni v igralnici Fontana v Rogaški Slatini in v Koroni v Kranjski Gori. V tej se bodo, če tudi ta teden ne bo dogovora, stavki pridružili od 14. oktobra dalje. Stavka naj bi potekala vse vikende do konca leta, oziroma dokler strani ne dosežeta dogovora.

Dialog je nujen

Novogoriški župan Klemen Miklavič obe strani poziva k dialogu in iskanju skupnih rešitev. Meni, da bi brez rešitve podjetje ponovno padlo na rob preživetja. Prav tako je poudaril, da so delavcem vedno prisluhnili.

Kot je povedal, občina nima vzvodov, da bi pomagala rešiti to situacijo, zapiranje igralnic pa tudi ni dobra rešitev. Občina namreč od prirejanja iger na srečo vsako leto dobi nekaj čez štiri milijone evrov koncesijskega denarja.

covid-19 bolnišnica Jesenice bolniki epidemija Slovenija Zdravniki: Nikar ne upoštevajte tega nasveta, zastrupili se boste!
Komentarjev 1
  • Avatar karjola
    karjola 18:45 10.oktober 2022.

    Očitno se da zaslužiti tudi z mešanjem dreka.