Slovenija
19 ogledov

Združevanja spet aktualna

dojenček porodnišnica Shutterstock
Porodnišnice. Za zagotavljanje kakovosti in varnosti potrebne organizacijske spremembe.

Bolnišnica Jesenice je ministrstvu za zdravje včeraj posredovala prvo poročilo strokovne komisije, ki je analizirala dogodke, povezane s smrtjo štirih novorojenčkov na njihovem porodniškem oddelku. Na ministrstvu za zdravje poročila ne komentirajo, bo pa minister za zdravje Tomaž Gantar jutri obiskal jeseniško bolnišnico, kjer bo z njenim vodstvom spregovoril tudi na temo porodniškega oddelka, so sporočili z ministrstva.

Jesenice in Kranj

Gantar bo v kratkem obiskal tudi drugo gorenjsko porodnišnico, in sicer v Kranju. Porodniška stroka je pred dvema letoma predlagala združitev kranjske in jeseniške porodnišnice. “Mnenje porodniške stroke o organizaciji porodništva v Sloveniji, ki je bilo podano pred časom, je še vedno aktualno. Določene organizacijske spremembe so potrebne, narekujeta pa jih tako zagotavljanje kakovosti in varnosti kot finančna situacija javnih zdravstvenih zavodov,” je dejal Gantar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.