Slovenija
89 ogledov

Zelena luč za direktorja

Mitja Herak se bo na mesto direktorja občine preselil iz sektorja uniformirane p Žurnal24 main
Kranj. Komisija zavrnila pritožbi na izbiro direktorja občinske uprave.

Odločba. Mestna občina Kranj je v petek izdala odločbo o imenovanju Mitja Heraka za direktorja občinske uprave. Postopek je bil zaradi dveh pritožb nekaj časa prekinjen, komisija za pritožbe iz delovnega razmerja pa je obe zavrnila.

 

Enkrat na teden
Odločanje. Komisija za pritožbe iz delovnega razmerja mora o pritožbah odločati v 30 dneh. Obravnava pritožb je odvisna od pripada zadev. Trenutno poleg rednih rešuje okrog 1.600 pritožb v zvezi z odpravo tretje četrtine plačnih nesorazmerij. Komisija odloča enkrat na teden v senatu.

Kranjski župan Mohor Bogataj ni skrival zadovoljstva. Upa, da bo Heraka na delovnem mestu direktorja občine videl v enem tednu, se pa zaveda, da je to odvisno predvsem od Herakovega zdajšnjega delodajalca Policijske uprave (PU) Kranj.

Ne ve, kdaj pride
Herak je bil v petek z odločitvijo komisije seznanjen, odločbe o imenovanju pa ni želel komentirati, dokler ne bo podpisal pogodbe. Za Bogatajevo željo, da bi direktor postal kar najhitreje, ve. "Prišel bom, kolikor hitro bom lahko, ne morem pa napovedati, kdaj," je dejal.

Dolgo čakanje
Občina je na odločitev sicer čakala dober mesec. Komisija je zadevo prejela konec decembra, odločitev pa sprejela 26. januarja. Občina jo je prejela v petek, po devetih dneh; kot so pojasnili pri komisiji, so čakali, da predsednica senata podpiše sklepe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.