Slovenija
30333 ogledov

Zima še ni rekla zadnje besede!

Sneženje Epa
"Zima še ni rekla zadnje besede in ponoči je v višjih ležečih krajih spet snežilo," so zapisali na spletni strani neurje.si. Glede na slikovne napovedi Arsa, pa lahko sneg v prihodnjem tednu preseneti tudi v nižje ležečih krajih osrednje Slovenije.

Arso za nedeljo popolne napoveduje spremenljivo do pretežno oblačno vreme, več sonca bo na Primorskem. Predvsem v notranjosti Slovenije bodo krajevne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 11, na Primorskem ob šibki burji do 16 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo povečini sončno, v notranjosti Slovenije občasno zmerno oblačno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah kratkotrajna megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki bo do večera povsod ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 4, ob morju okoli 7, najvišje dnevne od 13 do 17 stopinj Celzija.

V torek in sredo bo zmerno do pretežno oblačno in povečini suho. Ponekod bo pihal jugozahodni veter, na ARSO pa v slikovni napovedi za Ljubljano za četrtek napovedujejo tudi možnost, da se bo med dež pomešal sneg.

Da zima še ni rekla zadnje besede, so na neurje.si ponazorili s slikovnim gradivom Pokljuke, kjer je ponoči spet snežilo. "Na Pokljuki je padlo 10 centimetrov svežega puhastega snega in pričaralo pravo velikonočno zimsko pravljico," so zapisali.

dezurni@styria-media.si

Dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar NickMason
    NickMason 13:20 09.april 2023.

    Od vedno je bil in bo v aprilu muhasto vreme