Slovenija
9 ogledov

Živko umaknil predlog za stečaj

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Samostojni podjetnik Anton Živko, ki je prejšnjo sredo na Okrožno sodišče v Celju podal predlog za stečaj velenjskega Vegrada, je predlog umaknil, so sporočili iz Vegrada.

To je po telefonu potrdil tudi Živko, ki pa razlogov ni želel pojasnjevati.

Na celjskem okrožnem sodišču so v torek potrdili, da je podjetnik Živko podal predlog za stečaj in da ga je sodišče pozvalo, naj v 15 dneh predlog dopolni s tem, da poravna s postopkom povezana plačila.

S podatkom, kdo je predlagatelj stečaja, se je v torek na sodišču seznanil tudi Vegrad, kot kaže, pa se je predlagatelj, ki ima sedež podjetja v Selnici ob Muri, danes odločil predlog umakniti.

Iz Vegrada so še sporočili, da še naprej pospešeno izvajajo program prestrukturiranja podjetja in da je 5. julija sklicana skupščina, ki bo odločala o dokapitalizaciji družbe Vegrad. "Postopki tečejo po načrtu," so ob tem navedli v Vegradu.

Vegrad ima sicer od februarja blokirane vse poslovne račune, vodstvo družbe pa skupaj z lastniki, bankami in dobavitelji išče rešitve za obstoj podjetja v okviru sporazuma o finančnem in poslovnem prestrukturiranju družbe.

O tekočem poslovanju in izvajanju sporazuma bo v četrtek razpravljal tudi nadzorni svet družbe. Govoril bo še o pripravah na skupščino in obravnaval letno poročilo družbe za lani, pri čemer so na sejo na zahtevo prvega nadzornika Klemna Boštjančiča vabljeni tudi revizorji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.