Slovenija
19 ogledov

Župan ni spoštoval dogovora

Župan Alojzij Kastelic je za dobrodošlico novemu občinskemu svetu pripeljal treb Žurnal24 main
Ustanovna seja. Kadrovska komisija ne odraža volilnega rezultata. O zadnjem članu bodo odločali naslednjič.

Na včerajšnji ustanovni seji občinskega sveta se je zapletlo pri imenovanju kadrovske komisije. Občinski svet je imenoval le šest od sedmih članov komisije, glasovanje ni potekalo o vsakem predlogu posebej, sestavljena komisija pa ne odraža volilnega rezultata. “V ponedeljek je bil sestanek vodij svetniških skupin, na katerem je sam župan predlagal, da bi predsedniki strank ali vodje svetniških skupin predlagali kandidate za komisijo in da se bi o vsakem opravilo poimensko glasovanje. Vsi smo se s tem strinjali, ker bi to zagotavljalo ne le večino koaliciji, ampak tudi zastopanost vseh strank,” je povedal Marko Grandovec (SD) in dodal, da župan Alojzij Kastelic tako na konstitutivni seji ni spoštoval že prvega dogovora.

V občinski svet je bilo izvoljenih osem strank oziroma list, a predstavnika v kadrovski komisiji ne bosta imeli vsaj dve stranki oziroma listi. Vanjo so bili sicer imenovani Nada Pepelnak (SDS) kot predsednica, Jože Korbar (SLS), Andrej Jevnikar (ŽLR), Franc Kozlevčar in Miran Candellari (NSi) ter Grandovec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.