Slovenija
57 ogledov

Župan si je premislil

Alojzij Kastelic bo kandidiral na Županovi listi za razvoj Trebnje, pred tem pa Žurnal24 main
Alojzij Kastelic. Prepričan je, da bo delo v Trebnjem lažje, kot bi bilo na Mirni.

Trebnje. Predsednik državnega zbora Pavel Gantar je včeraj za 10. april razpisal volitve v občinska sveta ter volitve županov v Občini Trebnje in novoustanovljeni Občini Mirna. Zdajšnji prvi mož Trebnjega Alojzij Kastelic, ki je decembra napovedal, da bo kandidiral na Mirni, pa si je premislil.

Spremenil naslov
Občina Trebnje je sorazmerno velika. Sodelavce poznam, zadeve tukaj obvladujem, delitvene bilance sem že delal,” je pojasnil, zakaj si je premislil. “Na Mirni se je s spreminjanjem financiranja občin položaj bistveno poslabšal. Vse tudi kaže, da je preostali del gospodarstva zelo na robu,” je dodal. Zato je prepričan, da bo imel prvi mirnski župan izjemno težko delo. “Začetni koraki na Mirni bodo izjemno težki, vse skupaj bo pod velikim vprašajem – od funkcioniranja občine do prostorov. Kar precej znoja bo preteklo tistemu, ki bo Mirno vodil," je napovedal.

10. aprila se bo v boj za trebanjski županski stolček podal Alojzij Kastelic.

Kastelic, ki je prej živel v mirnski krajevni skupnosti, že ima stalno prebivališče na območju zmanjšane Občine Trebnje in je skladno s tem tudi spremenil svoje osebne dokumente. Tam tudi živi, ne pa tudi njegova družina. “Zaradi šolskih obveznosti otrok do konca šolskega leta vsekakor ne bom selil,” je zatrdil.

Menjaval stranke
Kastelic se je sicer do zdaj že štirikrat potegoval za županski stolček v Trebnjem – dvakrat na listi Slovenske demokratske stranke, dvakrat pa kot neodvisni kandidat. Uspelo mu je šele v četrtem poskusu. Dvakrat je poskušal priti tudi v državni zbor. Najprej je kandidiral na listi Slovenija je naša, nato pa še na listi Slovenske nacionalne stranke. Obakrat je bil neuspešen.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.