Šport > Košarka
68 ogledov

"Iz Miamija me pridejo pogledat"

KZS Saša Despot
Glede na to, da se je šele pridružil reprezentanci, je malo verjetno, da bo prvi zvezdnik slovenske košarke Goran Dragić zaigral že ta konec tedna na pripravljalnem turnirju Adecco v Celju. Odločitev bo sprejel selektor Igor Kokoškov, ki ima trenutno na voljo sedemnajst košarkarjev.

Prihod Gorana Dragića v reprezentanco po letu premora je za vse dobrodošla. Ekipa je z njim dobila vrhunskega igralca, Košarkarska zveza Slovenije odličnega in zglednega promotorja, ljubitelji košarke pa glavno atrakcijo. To je bilo vidno že v ponedeljek v Stožicah, kjer je imela reprezentanca dan odprtih vrat. Največja gneča za podpis ali 'selfi' je bila okoli 30-letnega Ljubljančana.

"Slovenska publika nam je vedno stala ob strani, zato je to, da si vzamemo nekaj časa za avtograme in slikanje, res najmanj, kar lahko naredimo za njo. Upam, da nas bo zvesto podpirala tudi na letošnjih tekmah," pravi Goran Dragić, ki uvodnega treninga z ekipo ni opravil zaradi manjših težav s hrbtom.

Po njegovih besedah je trenutno v dobri formi. "Individualno sem treniral, tako da sem v dobri kondiciji. Mislim, da sem med temi fanti še najbolje pripravljen," je poudaril in nadaljeval: "Letos ni bilo vprašanja, ali bom igral. Tudi moji delodajalci so ugotovili, da sem vsakokrat, ko sem igral za reprezentanco, prišel v klub dobro pripravljen. Tako so se letos takoj strinjali, da igram za Slovenijo. Sicer so mi dali nekaj priporočil, obljubili pa so tudi, da me pridejo pogledat."

Eno od priporočil Miami Heat je, da vsaj na prijateljskih tekmah ne pretirava. "Dejali so, da se moram na začetku postopoma vključiti v delovni proces. To gre na roko tudi selektorju, ki mi je dejal, da želi najprej preizkusiti vse mlade igralce, nato pa da bo dal priložnost še meni. Tako je tudi prav, saj so ti mladi, novi fantje, ki so prihodnost slovenske košarke, zelo zagnani in željni dokazovanja," pravi Dragić.

Želijo dobiti vseh šest tekem

Reprezentanca bo v dvorani Zlatorog v petek in soboto odigrala prvi prijateljski tekmi. Najprej s Portugalsko, nato pa z Belgijo ali Bosno in Hercegovino.

Slovenija bo prvič po dvanajstih letih igrala kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Njeni tekmeci so Kosovo, Ukrajina in Bolgarija. "Naš cilj je dobiti vseh šest tekem, vendar to ne bo enostavno. Z zbrano igro in hladnimi glavami moramo na parketu dokazati, da smo najboljša ekipa v skupini. Če bomo preveč sproščeni, se lahko hitro opečemo," je dodal zvezdnik Miamija.

Goran Dragić ni mogel mimo vprašanj o ligi NBA in odhodu Dwyana Wada v Chicago. "Zgodilo se je tisto, česar smo se najbolj bali. Wadu želim vse najboljše v novem klubu, mi pa moramo sestaviti čim boljšo ekipo in se hrabro lotiti naslednje sezone," je dejal Goran Dragić, ki bo imel letos v reprezentanci številko 3. "Od nekdaj mi je ta številka pri srcu. Imel sem jo že v Houstonu, vse do danes, torej v Phoenixu ali Miamiju, pa nisem imel te možnosti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.