Šport > Košarka
25 ogledov

Kosovo na ameriški pogon

Scott Bamforth Youtube
Bližajo se kvalifikacije za Eurobasket 2017, eden od tekmecev Slovenije pa krepi zasedbo, kot bi šlo za klub.

Poleg Ukrajine in Bolgarije bo tekmec košarkarske reprezentance Slovenije v kvalifikacijah za Eurobasket 2017 tudi reprezentanca Kosova, ki šele formira svoje moštvo.

V preteklih tednih in mesecih so na Kosovem v svoje vrste že zvabili dva ameriška košarkarja, ki sta pustila pečat v Evropi.

Najprej so si zagotovili usluge člana Barcelone Justina Doellmana in Shawna Jonesa (lani za Andorro, letos za Hapoel Jeruzalem), sedaj pa so posegli še po tretji okrepitvi.

Lani skupaj z Nachbarjem

Potni list Kosova je namreč dobil tudi organizator igre Scott Bamforth in slednji ima tako pravico do igranja v kvalifikacijah.

Bamforth je v lanski sezoni skupaj z Boštjanom Nachbarjem igral za Sevillo in v povprečno skoraj 30 minutah na tekmo dosegal po 12,4 točke, 3,5 skoka in 2,4 asistence.

Možno je, da bo FIBA Kosovu dovolila igranje s tremi naturaliziranimi košarkarji, skoraj gotovo pa je, da bosta lahko za novince v kvalifikacijah igrala vsaj dva.

 
Komentarjev 1
  • gogi3 12:38 27.avgust 2016.

    "Kosovo krepi zasedbo, kot bi šlo za klub." Kosovo ni država in ne mora imeti reprezentance. Upam, da se tekme proti njim bojkotira.