Šport
75 ogledov

Slovenci bodo igrali v Metzu

rokomet, Slovenija EPA
Prireditelji rokometnega svetovnega prvenstva 2017 so na žrebu v Parizu naknadno določili gostiteljice posameznih skupin prvega dela.

Slovenija bo prvih pet tekem odigrala v Metzu, ki je od Ljubljane oddaljen dobrih 900 kilometrov, približno 9 ur z avtomobilom. Slovenija bo igrala v skupini B s Španijo, Makedonijo, Islandijo, Tunizijo in Angolo.

Metz je z nekaj manj kot 120.000 prebivalci trideseto največje mesto v Franciji, ki leži le 60 kilometrov od meje z Nemčijo pri Saarbrücknu, oziroma 45 km od tiste z Luksemburgom. Gre za kraj z bogato, več kot 3000-letno zgodovino s pomembno versko, civilno in vojaško zapuščino, ki ponuja veliko možnosti za turistične oglede, obenem pa tudi zabavo ter sprostitev. Le 10 kilometrov od Metza, v mestecu Amneville, se nahaja tudi velika zimska atrakcija - edino pokrito smučišče v Franciji, isto mesto pa ponuja tudi enega najlepših in največjih živalskih vrtov v Evropi.

To je tudi slovenski državi najbližje mesto, ki gosti svetovno prvenstvo in kraj, v katerem igra slovenska reprezentantka ter najboljša strelka te sezone DP Francije Ana Gros.

Tekme skupine B bo gostila Arena Metz, zgrajena leta 2002, ki sprejme približno 5000 gledalcev. V njej tekme igra ženski rokometni klub Metz, najtrofejnejši francoski klub, ki je osvojil že 20 naslovov državnih prvakov ter 6 naslovov pokalnih zmagovalcev, s katerim so že igrale tudi rokometašice Krima. Moška in ženska članska reprezentanca v Metzu še nista nastopili.

Skupine prvega dela rokometnega SP 2017:

SKUPINA A (Nantes): Francija, Poljska, Rusija, Brazilija, Japonska, Norveška
SKUPINA B (Metz): Španija, Slovenija, Makedonija, Islandija, Tunizija, Angola
SKUPINA C (Rouen): Nemčija, Hrvaška, Belorusija, Madžarska, Čile, Savdska Arabija
SKUPINA D (Pariz): Katar, Danska, Švedska, Egipt, Bahrajn, Argentina.

- osmina finala in četrtfinale: 21.-24. januar (Lille, Montpellier, Pariz, Albertville)
- polfinale, finale in tekma za 3. mesto: 26.-29. januar (Pariz)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.