Slovenija
6 ogledov

Slovenski hostli najboljši na svetu

Hostel Celica Hostel Celica
Gostje na portalu mednarodnega združenja hostlov so od začetka leta do danes prav slovenske hostle uvrstili na vrh lestvice najboljših, pred Singapurjem, Južno Korejo, Švico in ostalimi državami.

Slovenija se po kakovosti hostlov na prvo mesto uvršča med 41 ocenjenimi državami. K slovenskemu uspehu prispevalo deset ocenjenih hostlov: Tresor in YH Ljubljana (Bit center) iz Ljubljane, Alieti iz Izole, Bledec z Bleda, Pekarna ter Uni iz Maribora, Histria iz Kopra, Proteus iz Postojne, Menina iz Rečice ob Savinji in Hostel Radenci.

Povprečna ocena znaša 93,3 odstotka, popotniki pa ocenjujejo vse, od prijaznosti in udobja, do lokacije in čistoče. Noben od naštetih hostlov si letos ni prislužil nižje ocene od 90 odstotkov, kar pomeni, tako v popotniškem združenju, da se tudi najslabše ocenjeni od desetih uvršča ob bok sedmouvrščeni državi na svetu.

Medtem ko Slovenija po kakovosti hostlov dosega prvo mesto in ji sledijo že omenjeni Singapur, Južna Koreja in Švica, so se do desetega mesta zvrstile naslednje države: Islandija, Turčija, Češka, Škotska, Japonska in Hongkong.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.