Slovenija
135 ogledov

SMC zaenkrat še ščiti hrbet svoje poslanke

SMC kongres Saša Despot
Na včerajšnje poročanje Žurnala24 o kazenski ovadbi zoper poslanko SMC, so se odzvali tudi v stranki SMC. Po stari praksi drugih strank tudi njih kazenska ovadba vsaj javno ni pretirano razburila.

"Irena Grošelj Košnik do zaključka uradnih postopkov opravlja delo poslanke. Postopkov, ki še niso zaključeni, ne moremo komentirati," so na vprašanja o podpori svoji poslanki Ireni Grošelj Košnik, ki jo kriminalisti sumijo uradno pregonljivih kaznivih dejanj, odzvali v SMC.

Kot je znano, je policija konec leta zaključila kriminalistično preiskavo v primeru suma več nepravilnosti, ki naj bi se dogajale pod vodstvom poslanke.

Na nepravilnosti na centru za socialno delo je opozoril ob prevzemu poslov zdajšnji direktor CSD, ki je podal ovadbo zoper neznanega storilca zaradi suma ponarejanja listin oziroma bilanc poslovanja. Da so se pod vodstvom Grošelj Košnikove dogajale nepravilnosti, je kasneje pokazala tudi izredna revizija, ki jo je pred enim letom odredilo ministrstvo za delo. To je javno pojasnilo, da so sporni trije krediti, za nobenega ministrstvo ni dalo mnenja in niti ni soglašalo ministrstvo za finance. Prav tako naj bi prihajajo tudi do štirimesečnih zamikov pri plačevanju prispevkov za socialno varnost za 12 delavcev zaposlenih na centru za socialno varnost. Zaznali pa so tudi sum storitve kaznivega dejanja ponarejanja uradnih listin.

Poslanka, ki je te dni sicer na bolniški odsotnosti, se na naše prošnje po komentarju ni odzvala.

Za svoja poslanca stopili tudi v SD in Desusu

Koalicijska poslanka sicer ni edina v državnem zboru, ki jo sumijo nepravilnosti.

V začetku leta je poslanca Desusa in nekdanjega ministra Tomaža Gantarja ovadilo kar ministrstvo za zdravje zaradi domnevno nezakonitega podeljevanja koncesij. Njegova stranka se z ovadbo v javnosti ni pretirano obremenjevala, sam pa je potezo označil kot "nagajanje".

Korak dlje od ovadbe pa je postopek v primeru poslanke SD Bojane Muršič. Tožilec je zoper poslanko in še eno osebo zahteval sodno preiskavo, ker je poslanka SD z občinskim denarjem kupila flis jopice za svojo stranko. Kot so pojasnili v SD, se je imuniteti odrekla sama.

Bojana Muršič si je kljub neetičnem početju želela ostati poslanka. Njeno javno priznanje, opravičilo in odstopa sta po oceni SD dovolj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.