Slovenija
99 ogledov

Sodišče bi zoper poslanko Bojano Muršič sprožilo sodno preiskavo

sd Anže Petkovšek
Jutri bodo poslanci odločali o imuniteti poslanke SD Bojane Muršič, ki je z občinskim denarjem kupila flis jopice za svojo stranko. Sodišče želi zoper njo sprožiti kazenski postopek.

Jutri bodo poslanci na nujni seji Mandatno-volilne komisije odločali o imuniteti poslanke Bojane Muršič. Okrožno sodišče v Mariboru od državnega zbora namreč zahteva dovoljenje za začetek kazenskega postopka zaradi suma zlorabe uradnega položaja in suma ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

Poslanka SD Bojana Muršič je z občinskim denarjem kupila flis jopice za svojo stranko. Na naročilnici je bilo sicer navedeno, da je za svetniško skupino SD naroča pisarniški in potrošniški material v vrednosti 641,88 evra, po pregledu kodnih številk pa se je izkazalo, da gre poleg pisal še za 30 jopic iz flisa v vrednosti 341,13 evra.

Bojana Muršič, Dejan Židan | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Muršičeva je očitke najprej zanikala, šele naknadno pa se je opravičila za dejanja in denar vrnila na občinski račun.

"Obžalujem, da sem v zvezi z naročilom in porabo sredstev svetniške skupine SD Ruše zavajala javnost, medije in stranko SD, za kar se vsem iskreno opravičujem," je v javnem pismu sporočila poslanka, ki je odstopila z mesta podpredsednice DZ in občinske svetnice Občine Ruše, še naprej pa je želela ostati poslanka.

Če bo poslanka pravnomočno obsojena na zaporno kazen, ki je v primeru suma zlorabe uradnega položaja tudi zagrožena, bo lahko tudi ob mandat. Poslancu mandat namreč preneha v primeru, če je v času mandata pravnomočno obsojen na nepogojno kazen zapora, daljšo od šestih mesecev, razen če državni zbor ne sklene, da lahko opravlja poslansko funkcijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.