Šport
6 ogledov

''Smuk ne predstavlja nikakršnega izziva''

bode miller olimpijske igre soči smuk trening EPA
Zaradi izredno visokih temperatur so se organizatorji v Sočiju odločili za preložitev petkovega moškega smuka za superkombinacijo. Start bo tako uro prej kot je bilo predvideno, torej ob 7. uri po srednjeevropskem času.

Na današnjem zadnjem treningu, ki se je prav tako začel bolj zgodaj in s krajšimi intervali med tekmovalci, je bil najboljši Čeh Ondrej Bank (1:54,32). Drugi čas je dosegel Italijan Dominik Paris (+0,06), tretjega pa Američan Bode Miller (+0,17). Klemen Kosi je dosegel 21. čas, za Bankom je zaostal 3,36 sekunde.

Četrti pa je bil danes zmagovalec olimpijskega smuka v Sočiju, mladi Avstrijec Matthias Mayer. "Najboljši del danes je bilo stati na startu. Lahko grem iz startne hišice kot olimpijski zmagovalec. To je bil super, res super občutek," je dejal po treningu. V superkombinaciji Mayer sicer ni med favoriti.

Miller se pritožuje: Smuk ne predstavlja izziva

Drugače je z osmoljencem s smuka Millerjem, ki pa ni bil posebej navdušen nad superkombinacijskim smukom, češ da je prelahek in bodo zato slalomisti v prednosti. "Trenutno je smuk tako enostaven in nezahteven, da resnično ne predstavlja nikakršnega izziva. Ni nobenih možnosti za ustvarjanje prednosti pred slalomisti. Vsi čisto normalno odsmučajo in se razvrstijo v sekundi in pol," je bil nezadovoljen Miller.

Njegove skrbi in skrbi drugih, ki so boljši v smuku kot slalomu, poleg tega bremenijo še vremenske razmere ter dejstvo, da Hrvat Ante Kostelić, ki bo zakoličil superkombinacijski slalom, slovi po zahtevnih postavitvah. Tudi edini slovenski tekmovalec v superkombinaciji Klemen Kosi, ki mu je bližji smuk, bo tako v petek pred zahtevno preizkušnjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.