Slovenija > Črna kronika
65 ogledov

Prometna nesreča znova zaprla Štajersko avtocesto

sneg Anže Petkovšek
Na Prometno informacijskem centru (PIC) so nam sporočili, da je bil promet ob 8.52 na Štajerski avtocesti pred uvozom Lukovica v smeri Ljubljane spet sproščen. Skoraj štiri ure je bila avtocesta proti Ljubljani zaradi prometne nesreče zaprta.

Zaradi prometne nesreče na štajerski avtocesti v smeri Ljubljane so nastajali zastoji, v koloni pa je prišlo do več naletov.

Ob 5.04 je na AC Lukovica - Domžale pri počivališču Lukovica voznik tovornega vozila s priklopnikom izgubil oblast nad vozilom. Vozilo je po zanašanju ostalo zagozdeno med obema zaščitnima ograjama in tako zaprlo ves promet proti Ljubljani. Kasneje je v stoječa vozila trčil tudi voznik osebnega vozila. V trčenju sta bili poškodovani dve osebni vozili, avtobus in tovorno vozilo.

Za eno osebo so morali poskrbeti reševalci ZD Domžale. Posredovali so tudi gasilci CPV Domžale, ki so nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda ekipe NMP, odklopili akumulatorje ter pregledali tovorno vozilo s priklopnikom, saj je voznik sporočil, da se iz vozila kadi in smrdi po kemikalijah. Požara ali izpusta nevarnih snovi iz prazne prikolice-hladilnika gasilci niso zaznali. Zagozdeno tovorno vozilo je odstranila avtovleka.

Komentarjev 4
  • Undertaker 18:05 14.februar 2016.

    ste končno prebrali članek in odstranili del o zimskih verigah. Sramota!!!

  • Avatar olor
    olor 21:57 13.februar 2016.

    A ni čez vikend zapora za tovornjake? Je imel dovoljenje.

  • Žurnalček 12:47 13.februar 2016.

    Vprašanje je , KDO je spustil kamion na zasneženo AC ! Pa to ni nobena nesreča ampak čista statistika , ki je odlična , saj je po teh nemogočih razmerah , SAMO ENEMU spodrsnilo !!!