Slovenija
26 ogledov

Sneg ovira promet

CP Log PIC
Zaradi snega znova slabše vozne razmere. Izločajo tovorna vozila na primorski avtocesti.

Na primorski avtocesti se je v smeri proti Kopru med Vrhniko in Logatcem zgodila prometna nesreča, zaradi katere je avtocesta trenutno zaprta. Po podatki Prometno-informacijskega centra za državne ceste (PiC) je promet preusmerjen na vzporedno cesto.

Do zaključka redakcije je bila avtocesta še vedno zaprta. Kje vse so na cestah težave zradi vremena, si lahko ogledate na tej povezavi.

Izločajo tovornjake

Po podatkih PiC je zaradi sneženja promet oviran v južnem in zahodnem delu države. Tovorna vozila izločajo že pred cestninsko postajo Log v smeri Kopra, na počivališču Ravne proti Ljubljani, počivališču Povir proti Gabrku ter na hitri cesti Razdrto-Vrtojba na prehodu Vrtojba proti Razdrtem in zdaj še na ljubljanski južni obvoznici na počivališču Barje proti Kozarjam.

Na delu so že plužne skupine, zaradi katerih je  promet posameznih avtocestnih odsekih in na nekaterih državnih cestah upočasnjen.

Pazite se poledice!

Zaradi snega na cestišču je na nekaterih odsekih prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike.

"Zaradi burje je na hitri cesti med Nanosom in Ajdovščino prepovedan ter na regionalni cesti Ajdovščina-Podnanos prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami," so še zapisali na PiC-u.

In še eno opozorilo: na območju Ljubljane promet močno ovira tudi poledica.

Čez konec tedna največ

Trenutno sneži po večjem delu Slovenije. Do konca tedna pričakujejo dva vrha snežnih padavin, in sicer v noči na soboto in v noči na nedeljo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.